Izvor: JUGpress.com, 02.Jul.2020, 17:56

Zaraženo još 359 osoba, preminulo 6

BEOGRAD

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano novih 359 slučajeva koronavirusa, a šest osoba preminulo je od posledica zaraze. Broj zaraženih koronavirusom je veliki, te se zbog toga kliničko-bolnički centri Zvezdara i Zemun potpuno vraćaju u kovid sistem.

Na respiratorima se nalazi 81 osoba. Najviše zaraženih je iz Beograda.

Od početka epidemije, kovid 19 je odneo 287 života u Srbiji. Broj aktivnih slučajeva je 1.996.

Ukupan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << registrovanih slučajeva u Srbiji od početka epidemije je 15.195.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da može da oceni da je klinički situacija veoma ozbiljna.

Kako je rekao, veliki broj bolesnika ima ozbiljne kliničke slike i sve je više pacijenata koji zahtevaju različite oblike ventilacije.

Napominje da to iziskuje ogromno angažovanje kadra, resursa i ostalog.

“Jedino što je dobro je što zasad imamo značajno manju smrtnost nego na početku”, naveo je Stevanović.

Vlada: U Srbiji tri puta više testova nego u četiri zemlje regiona zajedno

Vlada Srbije saopštila je da je u Srbiji je u prethodnih sedam dana urađeno gotovo tri puta više testova nego u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Albaniji zajedno.

“U Republici Srbiji ukupno je testirano 50.797 građana. Crna Gora uradila je 2.493 testa, Albanija 2.779, Slovenija 6.342, dok je Hrvatska testirala 7.363 osobe”, navodi se u saopštenju.

Troje preminulih u Novom Pazaru

U poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru od koronavirusa su preminule tri osobe, a 75 je hospitalizovano, rekao je na konferenciji za medije koordinator kovid bolnice Mirsad Đerlek.

Naveo je da su dve preminule osobe iz Novog Pazara i jedna iz Tutina, a da se trenutno u toj bolnici nalazi 177 pacijenata.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Još osam zaraženih koronom u Braničevskom okrugu

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2020, 14:03

Četiri su u Požarevcu, tri u Petrovcu na Mlavi i jedna u Velikom Gradištu POŽAREVAC – Na području Braničevskog okruga Kovidom 19 zaraženo je još osam osoba – četiri su u Požarevcu, tri u Petrovcu na Mlavi i jedna u Velikom Gradištu. Ukupan broj obolelih u okrugu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.