Zaposleni u JP “Srbijašume” uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnoj seči i prodaji drva

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2021, 17:07

Zaposleni u JP “Srbijašume” uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnoj seči i prodaji drva

Zbog sumnje da su zloupotrebom položaja omogućili nelegalnu seču šuma i prodaju nelegalno isečenih drva, uhapšeno je osam osoba među kojima su i radnici JP Srbijašume, saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

55-godišnji D. A. koji je zaposlen u Srbijašume sumnjiči se da je od 22. maja do 2. jula ove godine pravio fiktivne propratnice za obeležavanje drva, iako je znao da ona ne potiču sa matičnih parcela, navode iz MUP-a.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << saopšteno, sumnja se da je on potom omogućio 60-godišnjem M. D. iz istog preduzeća, kao i 46-godišnjem F. S, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja u podstrekavanju, da prodaju 200 metara kubnih nelegalno isečenih drva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i policijskim službenicima PU Leskovac uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućile prodaju nelegalno pribavljene drvne mase - navedeno je u saopštenju.

Takođe, uhapšeni su N. M. (41), N. O. (42), M. P. (35), D. J. (60) i M. V. (55) koji se sumnjiče da su kupovali i prevozili drvnu masu za koju su znali da nije sa odgovarajuće parcele niti od pravog vlasnika šumskog područja.

Prema saopštenju iz MUP-a, osumnjičenima D. A, F. S. i M. D. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni već privedeni tužilaštvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zaposleni u JP "Srbijašume" uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnoj seči i prodaji drva

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2021

MUP je danas saopštio da je uhapšeno osam osumnjičenih da su zloupotrebom položaja omogućili prodaju nelegalno pribavljenih 200 kubnih metara šumskog drveta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.