Zaplanje dobilo svog harambašu

Izvor: juGmedia, 30.Jun.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplanje dobilo svog harambašu

GADŽIN HAN – Izletište Tri lokve na Suvoj planini bilo je proteklog vikenda poprište nadmetanja za izbor Suvoplaninskog harambaše i za izbor najboljeg strelca. Titulu harambaše ove godine poneo je Goran Petković iz Velikog Krčimira .

Petković je bio  najbolji u višeboju koji je obuhvatao bacanje kamena sa ramena, bacanje krugova i gađanje lukom, strelom i sekirom.

Najbolji u gađanju glinennih goluba bio je takođe Zaplanjac, ali iz Malog Krčimira – Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Pešić. U Turističkoj organizaciji Gadžin Han ističu da su oba nadmetanja, i hajdučki višeboj i gađanje glinenih golubova organizovani u okviru Prvog vidovdanskoj sabora na Suvoj planini.

„Vidovdanski sabor će postati tradicija jer želimo da promovišemo i oživimo Suvu planinu. Za to sada postoje i mogućnosti jer je probijen put sa zaplanjske strane do izletišta Tri lokve i česme na Rakošu“, rekao je za Jugmediu direktor TO Gadžin Han Zoran Dimitrijević.

Prema Dimitrijevićevim rečima Prvi vidovdanski sabor okupio je veliki broj ljubitelja planine i ekstremnih sportova ne samo iz Zaplanja već i iz okolnih mesta. Organizatori sabora bili su opština Gadžin Han i Turistička organizacija ove opštine.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.