Zabrinjavajući porast obolelih od raka kože

Izvor: juGmedia, 29.Maj.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrinjavajući porast obolelih od raka kože

Samo u prvih nekoliko sati u okviru besplatnih pregleda kože u Nišu oko 150 pacijenata lekari su danas ustanovili dva melanoma i nekoliko nemelanomskih oblika raka kože.

Pregledi su organizovani  u okviru projekta za rano otkrivanje raka kože „Pregled za sve“ koji sprovode Eucerin Srbija i Fond B 92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Udruženja dermatovenerologa Srbije.

Kada je rak kože u pitanju pokazatalji su alarmantni – melanom, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << najteži oblik raka kože,  jedno je od oboljenja za koje je u svetu zabeležen porast incidencije, a u Srbiji broj obolelih raste na godišnjem nivou za oko 6%. Dodatno, veoma je zabrinjavajući podatak da se u našoj zemlji samo 20% melanomskih promena otkrije na vreme, a rana dijagnostika je veoma važna kada je rak kože u pitanju jer su čak i melanomske promene otkrivene u ranoj fazi u 90% slučajeva potpuno izlečive“, rekla je Nada Miletić Nevajda, predstavnik Eucerin Srbija.

Građani su na Trgu kralja Milana strpljivo čekali da pregledaju svoju kožu, a procena organizatora je da će do kraja dana biti pregledano oko 600 do 700 ljudi.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gužva za besplatne preglede kože u centru Niša

Izvor: RadioCity.rs, 29.Maj.2017

Incidenca melanoma i nemelanomskih karcinoma kože beleži porast u svim zemljama širom sveta. Broj obolelih od melanoma u Srbiji povećava se iz godine u godinu za oko 6 odsto.. Međutim, lekari tvrde da je unapređen nivo zdravstvene usluge u oblasti rane dijagnostike raka kože, te se sada melanomske...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.