“Žabar“ – prva premijera u pirotskom pozorištu

Izvor: juGmedia, 01.Dec.2013, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Žabar“ – prva premijera u pirotskom pozorištu

PIROT - U Narodnom pozorištu premijerno je igran komad Rajnera Vernera Fasbindera “Žabar“ u režiji Bojane Lazić. Scenografiju i kostime radila je Zorana Petrov a za scenski pokret zadužen je Damjan Kecojević.

U predstavi, osim glumaca pirotskog Pozorišta,igraju i četiri gostujuća glumca. Igraju  Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Zoran Živković, Mihaela Stamenković, Borjanka Ljumović, Marta Keler, Danijela Ivanović, Aleksandar Djindjić, Aleksandar Aleksić >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i Slaviša Jovanović.

U programu, pored ostalog, piše  da je “Žabar“ angažovana komedija koja kritikuje društvo koje neguje ksenofobiju- mržnju prema strancima. Komad pretresa intimne teme savremenog čoveka, kao što su usamljenost,  žudnja za ljubavlju, strah od nepripadanja grupi i destrukcija. Priča se vrti oko dolaska stranog radnika u Nemačku. Grk postaje predmet intenzivne rasne, seksualne i političke mržnje. Njegov dolazak i njegova različitost izazivaju radoznalost žena i prezir muškaraca. Verbalno obračunavanje prerasta u fizičko, kada se jedna od nemačkih devojaka zaljubi u Jorgosa.

Rediteljka Bojana Lazić je izjavila da je jako zadovoljna premijerom ali da ne zna kako se predstava dopala publici.

“Pirotsko pozorište ima predivan ansambl. Radili smo u preteškim uslovima u sali koja se rekonstruiše. Na predstavi smo radili tri meseca“, rekla je Lazićeva, dodajući da se nada da će ovu predstavu videti i beogradska publika.

(Kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.