Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2023, 20:34

Za vikend na Kardiohirurgiji operisano troje bolesnika sa liste čekanja

NIŠ

Protekle subote i nedelje na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš operisano je troje bolesnika sa liste čekanja za kardiohirurske operacije u clju smanjivanja liste čekanja.

                           „Na ovaj način krenuli smo u realizaciju predloga naših mladih lekara da se radi i vikendom bez finansijske naknade u cilju smanjivanja liste čekanja. U vremenima kada se obecanja olako daju i retko ili gotovo nikada ne ispunjavaju, celokupno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << osoblje Klinike i posebno mladi kardiohirurzi pokazuju da su im humanost, principi Hipokratove zakletve i svetinja belog mantila najvažnije vrednosti za koje se vredi boriti. Beskrajno ponosan na sve njih, na njihovu posvecenost i stručnost i na njihovu resenost da ispune datu reč, obecanje stavljajući u prvi plan pacijenta i njegove potrebe“, napisao je direktor Klinike za kardiohirurgiju profesor dr Dragan Milić.

                        Na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš je u toku 2022.godine ukupno  hospitalizovano 959 pacijenata a ambulantno pregledano 8771.  Operisano je 526 bolesnika od toga 306 kardiohirurskih i 220 vaskularnih.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

“Pacijenti ne mogu da čekaju birokratiju” - niški kardiohirurzi počeli da operišu vikendima

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2023, 09:18

Lekari Klinike za kardiohirurgiju u Nišu protekle subote i nedelje operisali su tri pacijenta i tako, kako kažu, počeli da realizuju ideju o smanjenju liste čekanja radom vikendima bez naknade. Direktor Dragan Milić navodi da skoro mesec i po dana nisu dobili zvanično ni odobrenje, ni zabranu nadležnih...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.