Za pokušaj ubistva vođe kavačkog klana osumnjičena i dvojica Nišlija

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2020, 20:22

Za pokušaj ubistva vođe kavačkog klana osumnjičena i dvojica Nišlija

Nišlije Petar Jovanović i Milan Branković dvojica su od četvorice osumnjičenih za pokušaj ubistva jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera u centru Kijeva, saznaje KRIK.

U centru glavnog grada Ukrajine juče, nešto iza šest sati popodne, dogodio se pokušaj ubistva, a meta je bio Radoje Zvicer, jedan od dvojice vođa kavačkog kriminalnog klana, a koji se nalazi u bolnici, teško ranjen.

Snimak hapšenja objavila je ukrajinska policija, a KRIK >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << saznaje da su među osumnjičenima za ubistvo Zvicera i dva državljana Srbije, obojica iz Niša.

KRIK saznaje da su uhapšena dvojica srpskih državljana – četrdesetpetogodišnji Petar Jovanović i tridesetjednogodišnji Milan Branković, obojica iz Niša, kao i dvojica crnogorskih državljana Emil Tuzović i Stefan Đukić, obojica tridesetogodišnjaci. Đukić je prilikom hapšenja imao pasoš Severne Makedonije.

Kako se vidi na pomenutom snimku, piše KRIK, muškarac u crnoj trenerci sa kapuljačom na glavi, hirurškom maskom i rukavicama trči stazom i u trenutku kada stiže do parkinga iz automobila "smart" ka njemu istrčavaju dve osobe.

Na snimku se takođe vidi da sa suvozačeve strane izlazi muškarac u belom i sa pištoljem u ruci zaustavlja se gotovo ispred osobe koja trči, podiže pištolj i počinje da puca zbog čega ovaj kreće da beži. Drugi napadač, koji je bio na mestu vozača u "smartu", pokušava da se priključi i puca, ali ga od mete deli red parkiranih automobila.

Žrtva, deluje, uspeva da pobegne, nakon čega se napadači vraćaju u automobil. Kola su potom zapalili, što su takođe zabeležile sigurnosne kamere – muškarci polivaju i pale "smart", a plamen je dohvatio i vozača kome gori gornji deo odeće.

Dvojica muškaraca sa snimka koji su pucali na njega su uhapšeni, kao i još dvojica saučesnika, rano jutros u Odesi dok su pokušavali da napuste Ukrajinu, a iz policije je saopšteno da se u pitanju državljani Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Ukrajinska policija objavila je i snimak hapšenja na kome se vidi kako policajci jure i hvataju osumnjičene, pitaju ih na engleskom da li znaju zbog čega su uhapšeni i prevoze do policijske stanice. Na kadrovima iz policijske stanice vidi se, između ostalog, da im policajci uzimaju otiske prstiju.

Više o sukobu klanova pročitajte u priči koju je nedavno objavio KRIK - Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

DVOJICA NIŠLIJA IZREŠETALA ZVICERA Uhapšeni Crnogorac koristio pasoš Severne Makedonije

Izvor: Blic, 27.Maj.2020

Među četvoricom osumnjičenih za pokušaj ubistva Radoja Zvicera srpski su državljani Petar Jovanović i Milan Branković, obojica iz Niša.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.