Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2024, 16:25

Za novu načelnicu Pirotskog upravnog okruga postavljena Mimica Kostić Đorđević

Nakon što je dugogodišnja načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić dala ostavku na tu funkciju, Vlada Srbije imenovala je bivšu gradsku većnicu Mimicu Kostić Đorđević na tu funkciju.

Tončić je ostavku nakon 8 godina dala jer je izabrana za predsednicu Skupštine Grada Pirota, a u rešenju koje potpisuje premijerka Ana Brnabić za novu načelnicu okruga postavlja se Mimica Kostić Đorđević.

Rođena je 31.10.1971. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << školu završila u Pirotu. 1998. godine diplomirala na Agronomskom fakultetu u Čačku i stekla zvanje Diplomirani inženjer agronomije opšteg smera - stoji u njenoj biografiji.

Od 2000. do 2004. godine radila je na administrativnim poslovima u D.P. Termomont Pirot, a 2004. godine postavljena je za vršioca dužnosti direktora u tom preduzeću.

Gradski većnik zadužen za poljoprivredu i ruralni razvoj bila je od 2020. godine do raspuštanja Skupštine, a jedno vreme bila i šefica Odborničke grupe SNS-a u pirotskom parlamentu.

Od 2012. godine radi u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi, najpre kao asistent savetodavca i savetodavac, a od 2013. godine je koordinator savetodavne službe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.