Za nedelju dana 14 zaraženih u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2020, 10:04

Za nedelju dana 14 zaraženih u Pirotskom okrugu

Za poslednjih 7 dana, sa teritorije Pirotskog okruga ispitano je 286 uzoraka, a kako saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje, 14 je novozaraženih.

Nakon pisanja Južnih vesti da građani nedelju dana nisu dobili izveštaj pirotskog Zavoda za javno zdravlje o epidemiološkoj situaciji u Pirotskom okrugu, novinarima su sinoć, 25. maja, prosleđene informacije.

Kako kažu u Zavodu, do sada je ispitano 1.924 uzoraka, a registrovano je 138 pozitivnih slučajeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što je 14 više u odnosu na poslednji izveštaj od 18. maja.

Najveći broj novozaraženih je u Pirotu - 12, dok su u Beloj Palanci zabeležena nova 2 pozitivna slučaja na kovid.

U ponedeljak, 25. maja nije bilo novih potvrđenih slučajeva. Čekamo rezultate za 45 uzoraka - kažu u Zavodu.

Kumulativni podaci pokazuju da je najviše zaraženih u Pirotu 103, u Babušnici je 21 osoba pozitivna na kovid, u Beloj Palanci 13 osoba, a u Dimitrovgradu 1.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano dvoje pacijenta, a kako objašnjavaju u Zavodu, jedan je u teškom, a drugi u stabilnom stanju.

Podsetimo, od početka epidemije u Pirotskom okrugu preminulo je 13 osoba od virusa korona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.