Za najuspešniji klub iz Blaca ove godine nema para iz gradske kase

Izvor: JužneVesti.com, 05.Feb.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za najuspešniji klub iz Blaca ove godine nema para iz gradske kase

Iako su od 2015. do 2018. proglašavani za najbolji sportski kolektiv u Blacu, a 2017. bili najbolji u Topličkom okrugu, Klub malog fudbala Jastrebac iz gradske kase u 2019. godini nije dobio ni dinara od predviđenih sredstava za finansiranje sporta u ovoj opštini. Kako stoji u rešenju komisije, program kojim je KMF Jastrebac konkurisao "ne zadovoljava potrebe i interese građana u oblasti sporta, a samim tim se ne odobravaju tražena sredstva“.

U obrazloženju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se još kaže da ovaj klub nije ispunio uslove iz Pravilnika i Zakona o sportu, pa su prilikom bodovanja ostali ispod minimalnog broja bodova, što ih je automatski isključilo iz konkurencije za dobijanje para iz gradske kase.

Stefan Pavlović, predsednik Jastrepca, kaže da je u pitanju lični interes pojedinaca, jer na ovaj način pokušava da se ugasi klub koji se takmiči u najvišem rangu malog fudbala.

Očigledno da se uspeh u Blacu ne prašta i da pojedinci ne biraju sredstva kako bi klubu naneli štetu. Određeni ljudi žele da ugase, ali i omalovaže sve što smo radili poslednjih 5 godina. Iroija je da KMF Jastrebac Blace već treću sezonu zaredom uspešno nastupa u najvišem rangu takmičenja, Prvoj futsal ligi Srbije, a da ne zadovoljava ni one najminimalnije uslove za dodelu bilo kakvih sredstava iz gradske kase - kaže Pavlović.

On dodaje da je prethodnih sezona klub koji svoje prvenstvene utakmice igra u blačkoj sportskoj hali, punio tribine do poslednjeg mesta i da su ljubitelji sporta u ovom gradu uživali gledajući neizvesne i zanimljive duele.

Pavlović tvrdi da će, i pored svih finansijskih i drugih problema, klub nastaviti takmičenje, a tokom ove polusezone uspeo je da dovede i nekoliko pojačanja kako bi izborili jedno od prvih 6 mesta koja vode u plej-of.

Sa druge strane, predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić kaže da su se Opštinsko veće i on kao predsednik rukovodili odlukom stručne komisije koja je odlučivala o dodeli para. Ćurčić dodaje da je komisija procenila da nije u interesu Blaca finansiranje kluba u kome mahom igraju igrači sa strane.

U tom timu je kompletna postava sa igračima koji nisu iz Blaca i nije u interesu grada da finansiramo klub u kome je tek nekoliko igrača odavde, a i oni su rezervni. Stručna komisija je donela takvu odluku i ja se nisam mešao u to - kaže Ćurčić.

Napominje i da je budžet Opštine namenjen za sport i sportske klubove ove godine umanjen za 50 odsto u odnosu na prošlogodišnji i da su to "na svojoj koži“ osetili svi klubovi u opštini.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.