Za izgradnju novih ulica opredeljeno 225 miliona dinara

Izvor: JUGpress.com, 17.Dec.2018, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za izgradnju novih ulica opredeljeno 225 miliona dinara

NIŠ

Programom izgradnje i održavanja ulica koji je završen i koji će biti prezentovan odbornicima grada na narednoj Skupštini grada predviđena je izgradnja velikog broja novih ulica u gradu  ali i rekonstrukcija postojećih.

„ Mi smo ove godine za investicije izdvojili 2 milijarde 417miliona od čega će 480 miliona biti utrošeno za održavanje postojećih saobraćajnica a 225 miliona je planirano za izgradnju novih ulica. Veliki broj ulica će biti u programu i u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zavisnosti od spremnosti projektno tehničke dokumentacije i dozvola ići će realizacija. Planira se izgradnje velike dužine saobraćajnica. Prema nekim seoskim područjima u potpunosti ćemo rekonstruisati neke saobraćajnice .

Planira se da se u gradskoj opštini Palilula uradi 21 ulica, u gradskoj opštini Crveni krst 34, Pantelej 35, Medijana deset ulica  a u opštini Niška Banja šest.

Komisija je zaključila da je izgradnja ovih ulica neophodno jer su ig gradske opštine označile kao apsolutne prioritete.

„To je na pragu da bude smpremno za realizaciju jer nije bilo realno staviti u program neke ulice u kojima imovinskapriprema nije okončana ili nije na pragu da se okonča. Da bi rešili jednu ulicu u gradu neophodno je preduzeti niz koraka. Najduži period je potreban upravo za imovinsku pripremu. „

Kako je rekao Miloš Milošević u Program su ušle isključivo ulice koje su imovinski rešene.

Ovo će detaljnije biti definisano kroz Program izgradnje.

Veliki broj projekata radićemo sa Republikom . Iz buđeta je za izgradnju izdvojeno 2 milijarde i 400 miliona a zajedno sa ulaganjima iz Republike je taj iznos preko pet milijardi.

„ Grad je okončao ono što je započeo i što je bilo najvažnije, a to su bile investicije za nove favrike, za nedostajuću infrastrukturu. To smo na sreću i zaovoljstvo uspeli da završimo u roku i sada nam slede niz manjih projekata.

Uz saobraćajnice najviše če se ulagati u vodovod i kanalizaciju.

Što se tiče azila za pse postoji dobra namera ali nisu rešena mnoga pitanja, pre svega gde će biti sagrađen, to predvideti planskim dokumentom, rešiti imovinske odnose  a tek nakon toga pristupiti projektu i izradi dokumentacije a potom i ostalo. Tako da će se o azilu za pse  govoriti kasnije.

„Sa zadovoljstvom bi istog dana uradili rebalans budžeta kada taj projekat bude spreman Ovo je izuzetno zahtevan i težak projekat“, rekao je Milošević.

Inače za azil treba obezbediti i saglasnost meštana gde će se azil graditi , a to je sada najveći problem .

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Ulica Branka Radičevića u Leskovcu biće asfaltirana u toku 2019. godine

Izvor: JužneVesti.com, 18.Dec.2018, 16:33

Dugogodišnji problem Leskovčana koji do svojih kuća u Ulici Branka Radičevića dolaze preskakanjem rupa, trebalo bi da bude rešen u toku 2019. godine jer je ta ulica “ušla” u godišnji infrastrukturni program grada...Građani su se, kako su Južne vesti ranije pisale, žalili na ovaj problem,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.