Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2021, 12:09

Za hotele u Vranjskoj Banji 90 miliona evra

BEOGRAD

Beogradska kompanija Milenijum Rizorts i američki hotelski lanac Meriot Internešenel potpisale su danas ugovor o saradnji u izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji, a projekat je vredan 90 miliona evra.

Prema rečima direktora Milenijum Tima Stojana Vujka, ta kompanija uložiće 90 miliona evra u hotelski kompleks koji će se sastojati od dva hotela brenda Meriot i medicinskog centra Sofka, a potom u narednim fazama izgradnje i spa apartmana, bungalova i različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pratećih sadržaja.

Prva faza radova, uključujući prvi hotel, trebalo bi da bude završena 2023. godine, a poslednja, četvrta do 2026. godine.

Najavljeno je da će u okviru  projekta u Vranjskoj banji biti otvoreno 350 novih radnih mesta.

Potpisivanju ugovora o saradnji između Milenijum Rizorts (Millennium Resorts) i američke hotelske kompanije Meriot Internešenel (Marriott International) prisustvovali su premijerka Ana Brnabić i američki ambasador Entoni Godfri.

Brnabić je istakla da se radi o najvećem projektu kompanije Meriot Internešenel na Balkanu, i najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku, i da projekat “nije nimalo lak” zbog posledica pandemije.

Istakla je veliki značaj ove investicije za Vranjsku Banju i jug Srbije.

“Ova investicija će za jug Srbije značiti oživljavanje, budućnost i dolazak novih investitora, poslove i plate i bolji kvalitet života”, rekla je Brnabić i zahvalila domaćoj i američkoj kompaniji na ovom projektu.

Ambasador Godfri ocenio je da se radi o važnoj prekretnici u ekonomskim i kultutnim odnosima Srbije i SAD i poručio da ovakvi projekti ukazuju na oporavak privrede od posledica pandemije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milenijum Rizorts i američki Meriot grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2021

Predstavnici domaće kompanije Milenijum Rizorts i američkog hotelskog lanca Meriot Internešenel potpisale su danas ugovor o saradnji u izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji, a projekat je vredan 90 miliona evra.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.