Izvor: JUGpress.com, 12.Okt.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dva meseca prikupili preko dve tone čapova

NIŠ

               Za samo dva i po meseca Udruženje za pomoć Nišlijama u akciji „Čepening“ prikupilo je preko 2,2 tone plastičnih čepova što je rekord u prikupljanju čepova do sada. Čepovi su krenuli na reciklažu, a ova količina će udruženju omogućiti da nabavi pet do šest invalidskih kolica za koja se već zna kome će biti uručena.

                „ Ova količina čepova biće dovoljna za nabavku pet do šest invalidskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kolica, a već znamo kome će ona biti uručena. To su  klinike koje nisu dobile invalidska kolica u dosadašnjim akcijama, ali i nekim pojedincima. Sa tih šest pomagala koja će biti isporučena u oktobru stići ćemo do cifre od 50 isporučenih različitih ortopedskih pomagala, pojedincima i ustanovama“, kazao je Vojkan Živković.

                  U „Čepeningu“ se ponose akcijom koja traje već četiri godine, najviše zbog toga što pomažu sugrađanima kojima je pomoć neophodna, ali i zbog toga što  je ova akcija značajna i za ekologiju. Reciklažom plastičnih čepova životna okolina je zaštićenija.

                  „Akcija je sve popularnija među Nišlijama o čemu svedoči i to da smo za samo dva i po meseca sakupili ovu količinu čepova, a kada više ne bude potrebe čepove ćemo iskoristiti da pomognemo vrtićima, školama ili drugim ustanovama kojima je nešto potrebno“, kaže Vojkan Živković.

                   Dodaje da će akcija postati trajnog karaktera i da se nastavlja sa prikupljanjem čepova. Nije teško. Dovoljno je samo da se poklopci sa plastičnih flaša ne bacaju u otpad, već da se sakupljaju i donesu „Čepeningu“. Zatvarači se prikupljaju na 50 lokacija u gradu.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.