Za 2 dana 7 pozitivnih na kovid i 1 preminuli u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Avg.2020, 15:52

Za 2 dana 7 pozitivnih na kovid i 1 preminuli u Pirotskom okrugu

U pirotski Zavod za javno zdravlje za poslednja 2 dana stigli su rezultati za 51 uzorak koji pokazuju da je 7 pozitivno na kovid. Novim virusom zaraženo je još 6 Piroćanaca i 1 Belopalančanin, a registrovana je i jedna osoba je preminula.

Najpre su u utorak, 4. avgusta, stigli rezultati za 16 uzoraka, od kojih su samo 2 bila pozitivna (oba iz Pirota), da bi danas, 5. avgusta stiglo još 35 uzoraka, a rezultati pokazuju da je još 5 osoba zaraženo kovidom - 4 Piroćanca i 1 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Belopalančanin

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, još jedna osoba preminula je od posledica kovida, pa se ukupan broj preminulih u Pirotskom okrugu popeo na 23.

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje i posle proglašenja vanredne situacije u opštini Bela Palanka preduzete mere su već dale rezultate. Evidentan je blagi pad broja obolelih u zadnih nedelju dana, što je svakako rezultat mera prevencije - kažu u Zavodu.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot na današnji dan se nalaze 4 obolela pod sumnjom na kovid, dodaju iz Zavoda, dok nema podataka da li se i koliko pacijenata trenutno leči u niškom Kliničkom centru .

Za 26 uzoraka se čekaju rezultati, a danas je uzorkovano još 43 brisa i dostavljena u laboratoriju Instituta za javno zdravlje Niš.

Od početka epidemije ukupno je uzorkovano 3.124 brisa, a virus je laboratorijski potvrđen kod 346 osobe - 232 u Pirotu, 32 u Babušnici, 78 u Beloj Palanci i 4 u Dimitrovgradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Institut za javno zdravlje, 6. 8. 2020: Novi pozitivni rezultati - Kragujevac 12, Arandjelovac 8, Topola 1, Raca 1, Knic 2, Batocina 1, Lapovo 2 (sumadijski okrug 27)

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 06.Avg.2020, 15:12

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Kovid-laboratorija Kraguj Instituta za javno zdravlje Kragujevac uzorkovala je putem briseva ukupno 16.364 uzoraka.Do cetvrtka 6. avgusta u 15 casova, uradjenih uzoraka je 226, a pozitivnih pacijenata 27 - svi iz Šumadijskog okruga (juce 2, prekjuce..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.