Izvor: JUGpress.com, 06.Maj.2023, 16:50

ZOO Planet iz Niša preuzeo brigu o povređenom konju iz Vlasotinca

NIŠ-VLASOTINCE-LESKOVAC

Udruženje ZOO Planet iz Niša zbrinulo je povrešenog konja iz okoline Vlasotinca nad kojim je izvršeno nezapamćemo nasilje, a učinili su to odmah nakon što je slučaj prijavljen.

 „Nezapamćeno nasilje nad konjem u selu kod Vlasotinca. Vlasnik je čekićem udarao svoju kobilu do iznemoglosti a nakon toga izveo upregnutu u kola među plastenike pa nastavio da je tuče motkom. Srećom slučaj su odmah prijavili očevidci i nadležne institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i udruženja su odmah reagovala“, navodi se u tekstu koji je Udruženje ZOO Planet objavilo na svojoj zvaničnoj fejsbuk strani.

                               Na poziv, Udruženje Zavod Pit , koje je odmah otišlo na mesto zločina, izašla je i naša ekipa ZOO Planeta. Konja je inspekcija predala Udruženju  i on je prevežen do prihvatilišta Zoo Planeta.

                             „Veterinar je pregledao konja dao adekvatnu terapiju a nakon toga smo pristupili u detaljno kupanje i saniranje daljih povreda. Konj je i dalje u životnoj opasnosti odbija hranu i vodu, ima ozbiljne povrede vilice, njuške, rascepanu usnu, rane ispod brade i na obrazu kao i na temenu glave, levo oko je potpuno zatvoreno. Predstoji nam duga noć kako bi konju pružili što bolju negu“, kažu iz udruženja ZOO Planet u pomenutom tekstu.

                            Oni pozivaju građane koji žele da pomognu povređenoj kobili i ostalim našim povređenim i napuštenim životinjama da to učine putem donacija na žiro računa Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPala: zooplanet.nis@gmail.com. (kraj) VP/ MN

Fito: Zoo planet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Jezivo iživljavanje nad kobilom u Vlasotincu: Muškarac krvnički udarao životinju čekićem i motkom (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Izvor: Blic, 07.Maj.2023, 12:41

U selu kod Vlasotinca muškarac je čekićem do iznemoglosti udarao svoju kobilu Aureliu, a nakon užasnog nasilja izveo ju je upregnutu u kola među plastenike gde je nastavio da je tuče motkom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.