ZAŠTO ĆUTIMO DOK NAM SILUJU DECU?!

Izvor: juGmedia, 22.Nov.2016, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAŠTO ĆUTIMO DOK NAM SILUJU DECU?!

Sa tolikom količinom razvrata, licemerstva, ravnodušnosti, spletkarenja i laži u jednoj seoskoj sredini i u onoj drugoj, samo po imenu varškoj , se odavno nisam srela kao ovih dana u slučaju ko zna koliko puta obljubljene jedanaestogodišnje devojčice, uzgred, ometene u mentalnom razvoju.

Meštani lebanskog sela Ždeglovo su, po sopstvenom priznanju tokom celog leta, slutili, ma šta slutili, znali da se nad devojčicom seskusalno iživljavaju matore bitange, starci koji imaju i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << starije unuke od tog jadnog deteta, a da prstom malki nisu. To im je, izgleda, bilo sasvim u redu.

Ma ne što se nisu zabrinili, što im se savest zamrzla, nego su se sprdali uz pivo ispred prodavnica, zabavljali lascivnim razgovorima spremajući se da uveče legnu pored svojih ili tuđih žena.

Da li su tada, puštajući bale, pomislili na svoju decu, na svoje unuke, mislim na ove što su se polupijani naslađivali ispred prodavnica, jedinog mesta gde se razmenjuju seoske novosti? Izgleda da nisu!

Jedan od njim mi kaže: „Ma od njih je i bog digao ruke, a kad može bog, možemo i mi“. Eto, on se ravna sa bogom.

Centri za socijalni rad?! Čas izuzecima, ali ponekad mislim da postoje samo za podelu takozvane materijalne pomoći. A tek tu su priče lažljive, osmišljene da prevare, da obmanu, od onoga da „čula nisam“, do „nama niko ništa prijavio“, pa do – da „mi smo prijavili“. A sve su navodno otkrili „operativnom radom“. Ma nije nego, samo još da poverujemo. Jer, mi znamo ko je prijavio – mlađi mušakarac, častan čovek, roditelj. Kakav bre operativni rad, kakvi bakrači, s kime ste vi operativno radili???

Nemam ja ništa protiv što su direktorke mlade i lepe, jer i treba da budu lepe, Srpkinje su lepe, najlepše žene na Balkanu. Nemam ništa protiv što pravo sa fakulteta preko „ujaka“ sednu u direktorsku fotelju. Ali posao socijalnog radnika ne obavlja ni lepota ni ujak ni partija ni firmirana haljina ni foteljšaka ambicija, već stručnost, volja, želja, humanost, odgovornost, znanje, posao obavlja osoba dorasla situaciji.

U celoj priči svetla tačka je leskovačka, lebanska policija, kojoj su, s druge strane, zakonodavci davno sasekli krila i sva ovlašćenja predali tužiocima (iako svaki njihov dalji korak zavisi od operativnog rada te iste policije), od kojih su mnogi, takođe, nedorasli situacijama i foteljama u kojima su ne tako davno sedele pravosudne neiskompleksirane veličine, gospoda za respekt i poštovanje, bez sujete i ličnih animoziteta.

Naopako i zlo!

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.