Vurdijada za vikend u Babušnici, učestvuje preko 40 izlagača

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vurdijada" za vikend u Babušnici, učestvuje preko 40 izlagača

Preko 40 izlagača vurde i nešto manje onih koji pripremaju jela nacionalne kuhinje, učestvovaće na ovogodišnjoj “Vurdijadi” - manifestaciji koja promoviše tradicionalni mlečni proizvod Lužničkog kraja po kome je Babušnica poznata. Otvaranje manifestacije je u subotu, 19. oktobra, a proglašenje pobednika planirano je za 17 sati.

I ove godine će se, zbog nedovoljno velike sale gde bi bili smešteni izlagači i posetioci, manifestacija održati na otvorenom prostoru >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kod kupališnog kompleksa, a centralnom događaju prethodiće koncert Ivane Selakov u petak, 18. oktobra od 20 sati.

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu od 12 sati, a vurdu - proizvod koji se može naći u restoranima širom Srbije, kako kažu u Turističkoj organizaciji Babušnice, izložiće 42 izlagača.

Manifestacija je prodajno-izložbenog karaktera, te će gosti iz svih krajeva zemlje moći da kupe ovaj autentični lužnički proizovod, a u sajamskom delu učestvovaće 89 izlagača koji će izložiti i prodavati proizvode starih zanata, domaće radinosti i suvenire.

U okviru ovogodišnje manifestacije koja se održava 8. put, u pratećem programu održaće se smotra folklora na kome će učestvovati 7 ansambala, a pisci i pesnici koji stvaraju lokalnom dijalektu održaće "Lužničku oratu" na kojoj će predstaviti svoja literalna dela.

Promoteri ovogodišnje “Vurdijade” i članovi žirija biće Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, koji je u istoj ulozi bio na prethodne 3 "Vurdijade" i Saša Mišić ili Pakleni kuvar iz popularne kulinarske TV emisije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.