Izvor: JUGpress.com, 28.Mar.2020, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Privremena bolnica u “Čairu” vojni objekat, sa vojničkom disciplinom

NIŠ

“Ovde će biti sve uređeno po beogradskom modelu koji su veoma pohvalili kineski stručnjaci. Biće tu i paravana i kaseta, prostor za odmor, odgovarajuća ishrana. Sve je ovde čisto, uredno, dezinfikovano i higijenski zdravo”, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao  danas Sportski centar “Čair” u Nišu u kome će se nalaziti privremena bolnica za smeštaj obolelih od korona virusa koji imaju lakšu kliničku sliku. Vulin je dodao da će ova  privremena >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bolnica početi da prima obolele početkom sledeće nedelje.

                                    On je zamolio građane za razumevanje i dodao da će oni koji budu smešteni u “Čairu” morati da shvate da se ne radi o hotelu “već o vojnom objektu u kome će vladati vojnička disciplina”.

                         “Ovde će se ulaziti sa uputom lekara, a od momenta kada uđete sve će biti uređeno. Od momenta kada ležete, kada ustajete, kada se uzimaju obroci. Život mora da bude planski organizovan. Neće biti kompromisa sa bilo kim ko misli da može da krši red, niti sa bilo kim ko misli da može da napusti objekat“, rekao je Vulin.

                         Prema njegovim rečima, to je jedini način da privremena bolnica funkcioniše, a samo tako će ljudi iz nje izaći “srećni i sigurni” i vratiti se svojim porodicama.

                       “Ova pošast će se pobediti ukoliko svaki stanovnik Srbije bude odlučan da pobedi”, istakao je on.

                        Vulin je rekao da je Vojska Srbije već predvidela određene prostore koji će dodatno biti preuređeni u privremene bolnice ukoliko se ukaže potreba za većim brojem kreveta.

                             Komandat privreme bolnice u Nišu potpukovnik Vladan Mijalković, rekao je da su pripadnici Mešovito-artiljerijske brigade Kopnene Vojske u toku jučerašnjeg i današnjeg dana pripremili 168 kreveta u hali “Čair” i još 59 kreveta u pomoćnoj hali.

                           Mijalković je rekao da pripadnici Vojske Srbije trenutno postavljaju krevete u još dve sportske hale osnovnih škola u Nišu u kojima će biti ukupno 280 mesta.

                         “Lica koja budu smeštena u te objekte imaće sve uslove za život. Instalirićemo internet, postaviti televizore i paravane koji će obuhvatati osam do devet kreveta“, rekao je Mijalković.

                             Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da će obroke za lica smeštena u privremenim bolnicama spremati Studentski centar i da je već kupljeno 100.000 jednokratnih pribora za ručavanje.

                          Bulatović je ranije danas rekao da se u Kliničkom centru u Nišu na lečenju nalaze 33 osobe obolele od korona virusa, od kojih je 17 iz Niša a 16 iz drugih mesta.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.