Vukčević: Za srpsko ratno tužilaštvo prioritet - istraga o smrti UĆK teorista!

Izvor: KMnovine.com, 20.Jul.2015, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Za srpsko ratno tužilaštvo prioritet - istraga o smrti UĆK teorista!

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio da je preuzeo istragu u predmetu "Bitići", do sada saslušano 179 svedoka, uključujući i bivšeg komandanta Žandarmerije Gorana Radosavljevića Gurija.


   
Vladimir Vukčević iza koga se nalazi krunski dokaz izdaje / KM Novine    

"Taj slučaj ostaje prioritet Tužilaštva za ratne zločine" rekao je Vukčević!"Ja sam preuzeo vođenje slučaja >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << "Bitići" i niko od mojih zamenika nije isključen iz postupka", rekao je Tužilac Vladimir Vukčević za Danas, prenosi Beta.

"Odlučio sam da pojačam tim i odredio još jednog svog iskusnog zamenika da postupa u ovom predmetu. On je radio na najzahtevnijim predmetima poput slučaja 'Ovčara' i mnogim drugim. Predmet 'Braća Bitići' ostaje prioritet za Tužilaštvo za ratne zločine", izjavio je Vukčević.

Dodao je da je i u Službi za otkrivanje ratnih zločina pri Ministarstvu unutrašnjih poslova "takođe načelnik preuzeo vođenje tima koji u policiji istražuje ovaj slučaj".

"Do sada smo saslušali 179 svedoka, na glavnom pretresu i u istrazi, među njima i Gorana Radosavljevića Gurija, koji je pre osam godina saslušan u svojstvu građanina. Ovaj predmet je bio prioritetan od kada smo počeli da radimo na njemu i nastavljamo, bez obzira na to što je komplikovan i opasan(?). Sve procesne radnje koje smo preduzimali, a pomagali su nam i pripadnici FBI, idu u pravcu da se odgovorni za ubistvo šiptarskih terorista braće Bitići privedu pravdi ", rekao je tužilac.

Vladimir Vukčević, kao i kompletan vrh Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji pod optužnicom je da je sarađivao odnosno bio kontrolisan od strane američkih službi kojima je direktno podnosio izveštavaje i radio po njihovim instrukcijama. Za to postoje čvrsti dokazi koje su 'KM Novine' svojevremeno ekskluzivno objavile a možete ih pogledati NA OVOJ STRANI

Braća Ili, Agron i Mehmet Bitići, koji su po optužnici srpskog Tužilaštva za ratne zločine bili pripadnici takozvane "Atlantske brigade" koja je delovala u sklopu terorističke formacije takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova", uhapšeni su krajem juna 1999. godine.

Srpski mediji nezakonito izveštavaju kršeći najteže odredbe Ustava Republike Srbije navodeći da su šiptarski teroristi "ilegalno ušli u tadašnju Jugoslaviju" a zapravo su sa teritorije Kosova i Metohije prešli u južnu Srbiju iz nepoznatih razloga. Zbog toga ih je sud u Prokuplju, iako su bili u uniformama sa oznakama pripadnosti terorističkoj organizaciji i naoružani, osudio na svega 15 dana zatvora.

Četiri dana pre isteka kazne izvedeni su iz zatvora, odvedeni u Petrovo Selo u istočnoj Srbiji, gde su 9. jula ubijeni bez suđenja što predstavlja teško krivično delo koje je okvalifikovano kao ratni zločin iako nije počinjeno tokom sukoba već pošto je sklopljen Kumanovski sporazum odnosno okupacija a kako na Zapadu to zovu - mir.

Ubistvo počinili najverovatnije pripadnici srpskih oružanih snaga koji su pre toga učestvovali u oružanim sukobima na prostoru Kosova i Metohije štiteći srpski narod od terora šiptarskih separatista i tako bili u prilici da prisustvuju otkrivanju mesta na kojima su činjeni zločini nad Srbima poput sela Klečka gde su šitari spaljivali žive Srbe pošto bi ih prvo masakrirali.

Poznajući svu surovost pripadnika terorističkih jedinica moguće je da su iz revolta, osvete ili možda preventivno izvršili nezakonito pogubljenje terorista a u vreme kada su nad Srbima činjeni teški zločina pod okupacijom NATO-a i kada su neretko ubijana srpska deca.

Tela braće Bitići nađena su 2001. godine u jednoj od dve masovne grobnice u tom mestu sa ostacima i dokumentima koji su ukazivali na prisustvo srpskih žrtava ali su državni organi sve njih predali UNMIK-u kao da se radi isključivo o šiptarskim žrtvama. Udruženje porodica ubijenih i kidnapovanih Srba na Kosovu i Metohiji 1998., 1999., 2000., 2001., godine i kasnije, protestovalo je kod nadležnih srpskih institucija ali bez ikakvog efekta.

Za njihovo ubistvo u Srbiji je vođen sudski postupak protiv dvojice policajaca, Sretena Popovića i Miloša Stojanovića, koji su pravosnažno oslobođeni optužbi.
Slučaj "Bitići" pominje se kao jedan od najvećih problema u odnosima Srbije i SAD. 

To nije ni 2.500 ubijenih i nestalih Srba i nealbanaca, nije ni 250 hiljada proteranih Srba, nije problem u tim odnosima ni otimanje državne teritorije Republici Srbiji, ni uništena imovina, ni svetinje već - trojica terorista, američki državljani koji su na Kosovo i Metohiju došli da ubijaju Srbe.


Izvor: Agencije    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.