Vukašin Obradović : Dolazi teška godina za medije

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukašin Obradović : Dolazi teška godina za medije

NIŠ – Predsednik NUNS Vukašin Obradović ocenio je da medijima u Srbiji predstoji teška borba za opstanak, a opstaće oni koji se prilagodi zahtevima tržišta.

„U Srbiji postoji 1330 glasila, a sumnjam da ima mesta za sve. Prelazak sa direktnog na projektno finansiranja medija iz budžeta lokalnih samouprave i državne kase izazvaće sigurno velike potrese, ali imaćemo fer utakmicu. Neće više biti medija koji će se finansirati isključivo iz budžeta“, rekao je Obradović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
On je takođe istakao da predstojeća privatizacija medija mora biti stavljena pod lupu javnosti, jer nije sigurno da je informisanje građana osnovni cilj onih koji su izrazili želju da se uključe u privatizaciju medija.

Obradović je bio jedan od učesnika konferencije „Perspektive lokalnih medija“ kojom je Medija centar Niš obeležio danas deset godina postojanja i rada.

Predstavnici medija, Ministarstva kulture i informisanja, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Misije OEBS u Srbiji i grada Niša, složili su se da je godina koja dolazi veoma neizvesna za medije, naročito lokalne, zbog primene novih medijskih zakona i promene načina finansiranja medija.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.