Vučić u poseti Svrljigu - obećanja: sportska hala, fabrika i bolje vodosnabdevanje

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2023, 18:17

Vučić u poseti Svrljigu - obećanja: sportska hala, fabrika i bolje vodosnabdevanje

Radna mesta za 200 do 250 radnika, poboljšanje vodosnabdevanja i izgradnju sportske hale, obećanja su koje je predsednik Aleksandar Vučić dao meštanima Svrljiga, a koji su ga dočekali prilikom posete destileriji Blagojević u tom mestu.

Pre posete Svrljigu Vučić je posetio Knjaževac, Sokobanju i planinu Rtanj, a i za građane tog dela zemlje takođe je imao obećanja - ulaganje u knjaževački deo Stare planine i sređivanje Doma zdravlja u Knjaževcu, kao i pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poljoprivrednicima i višnjarima.

Sa obećanjima nije stao ni u Svrljigu.

Prilikom poslednje posete rekli smo da ćemo izgraditi sportsku halu od preko 3 miliona evra, međutim ono što smo dobili u samom projektu bili su mnogi nedostaci, sada se njima bavimo. Čim rešimo pitanje nedostataka idemo i izgradićemo tu halu - rekao je Vučić.

Inače, radovi na višenamenskoj sportskoj hali počela je 5. avgusta 1996. godine, između dve svrljiške škole i vrtića, a poslednja najava o nastavku radova bila je još 2015. godine. Prisustvovao i Milija MIletić; foto: D. R.

Otvaranje pogona fabrike, za sada nepoznatog investitora, takođe je najavio, a kao krajnji rok dao je - kraj ove godine.

Za vas je najvažnije, jedan prozivodni pogon za 200 do 250 ljudi, da zaposlimo ljude. Da Opština ima nešto para, a da deo mladih ostane. To ćemo pod hitno da uradimo, ja imam ideju ukoliko se budemo mučili sa strancima, koga od domaćih investitora da zamolimo da ovde otvori jedan pogon. Posebno mlađe muškarce i devojke i žene da zaposle, da ne gledaju kako će da odu u Beograd i Niš - rekao je predsednik.

Vodovodna mreža i nerodovno snabdevanje i problemi sa nestankom vode, nešto su na šta su se Svljižani ranije žalili, a predsednik je obećao sređivanje vodovodne mreže, u šta će se, kako je ponovo obećao, uložiti mnogo novca.

Okupljeni građani tražili su i asfaltiranje i sređivanje seoskih puteva, na šta je predsednik odgovorio da donatori iz Evropske unije, Svetske banke ili MMF-a, za to ne daju novac, pa će država to morati iz svog budžeta da finansira. Tražili puteve, obećao halu, otvaranje fabrike i rešenje problema sa vodosnabdevanjem; foto: D. R.

Međutim, sređivanje tih puteva koji su meštani tražili, nije obećao.

Zaključak je putevi, putevi, putevi, ljude interesuju putevi i fabrike naravno. Pre kraja ove godine da otvorimo proizvodni pogon, tada ću opet doći. Svrljig je jedna od nerazvijenih opština, ali nama izuzetna važna, strateški, u prelepom delu Srbije, zato ćemo uložiti novac - rekao je Vućić.

Potom je posetio pogon destilerije Blagojević, koja je osnovana 2019. godine, kao nastavak tradicije proizvodnje rakije, kojom se porodica Blagojević, kako kažu, bavi već 5 generacija.

Rakiju nije probao, već samo omirisao i ipak se odlučio za "fantu". Međutim, imao je poruku za one koji konzumiraju alkohol.

Ljudi koji vole da popiju su dobri ljudi, skoče u mojim očima - rekao je predsednik.

Podsetimo, Vučiću je ovo treća poseta Svrljigu, gde je 2017. godine proglašen za Počasnog građanina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.