Vučić sutra obilazi radove na rekonstrukciji prokupačke Gimnazije, najavljena poseta i Blacu i Brusu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2021, 16:13

Vučić sutra obilazi radove na rekonstrukciji prokupačke Gimnazije, najavljena poseta i Blacu i Brusu

Radove na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade prokupačke Gimnazije koji su zbog kašnjenja produženi za skoro 2 meseca, obići će u četvrtak od 9 sati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Najavljena je i poseta privatnoj mlekari u Blacu, u Berbatovcu će najaviti otvaranje novog pogona "Jumka", dok će u Brusu Vučić obići dečje odmaralište i privatne kompanije.

Predsednik Srbije će najpre obići prokupačku Gimnaziju koja se prvi put od njene izgradnje rekonstruiše od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << juna 2020. godine, a prvobitni rok za završetak radova je predviđen za 300 kalendarskih dana.Kasne radovi na rekonstrukciji Gimnazije; Foto: Lj. M.

Međutim, zbog epidemiološke situacije i pandemije korone, ali i, kako tvrdi izvođač, otežanih radova na fasadi, pojave viška i nepredviđenih radova, produžen je prvobitini rok koji ističe za 7 dana kada je u pitanju unutrašnjost zgrade, dok je rok za završetak spoljnog dela fasade produžen do 25. septembra ove godine.

Radove čija je ugovorena vrednost oko 293 miliona dinara sa PDV-om i prijavljenim viškom radova koji su plaćeni dodatnih 13,3 miliona izvodi firma “Tončev gradnja”, a iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima ističu da, ukoliko se radovi na završe u novom roku, izvođaču će biti naplaćeni penali.

Radi se o reprezentativnoj zgradi koja je sagrađena 1934. godine i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture i do sada nije bilo većih investicija i ulaganja u rekonstrukciju i obnovu inventara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ U PROKUPLJU: Ovo je jedan od najtežih predela za izgradnju autoputa, biće gotov do kraja sledeće godine

Izvor: Blic, 19.Avg.2021, 09:37

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u obilasku Prokuplja, Blaca i Brusa. Svoju posetu ovom kraju započeo je u Prokuplju gde obilazi radove na rekonstrukciji gimnazije i srednje medicinske škole Dr Aleksa Savić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.