Vucic o jugu Srbije

Izvor: JUGpress.com, 28.Dec.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vucic o jugu Srbije

LEBANE

Predsedniik Srbije Aleksandar Vucic rekao je danas da na mapi Srbije gleda kako i šta može da se uradi za svako mesto.

“Mnogo je uloženo u infrastrukturu i nije još dosta, iseljavaju se i Srbi i Albanci”, rekao je Vučić dodajući da je u Medveđi bilo velikih problema sa privatizacijoom i eksploatacijom u rudniku Lece.

Mala mesta su ta, dodao je ,  u kojim ljudi imaju problem sa zapošljavanjem.

On je rekao i da je situacija u velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << centrima poput Beograda mnogo bolja i da u glavnom gradu sada ne radi 88.000 ljudi, a da je u Nišu broj nezaposlenih pao ispod 28.000 ljudi.

Komentarišući situaciju u Bojniku, Vučić je rekao da je taj deo potrebno rešiti infrastrukturno, te da bi se tamo “sve preokrenulo” kada bi se zaposlilo 200 ljudi.

Kaže da je potrebno razmišljati i o Crnoj Ttravi, u kojoj živi svega 900 ljudi, iako “se priča” da živi 1.500.

“Imamo problem i u Babaušnici i u Pirotskom okrugu, Bosilegradu, Trgovištu. muke imamo i sa Blacem koje ima i univerzitetski centar, ima energiju ali mora biti i fabrika”, istakao je predsednik.

Mora se ojačati, kaže, i Kuršumlija a Niš će u narednom periodu drastično da ojača budući da fabrika “Leoni” tek treba da zapošljava.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.