Vučić: Sledeće godine povećanje minimalca i penzija, prosečna plata 710 evra

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2022, 15:38

Vučić: Sledeće godine povećanje minimalca i penzija, prosečna plata 710 evra

Prosečna plata u Srbiji u martu naredne godine biće 710 evra, a minimalac veći za do 14 odsto, najavljuje predsednik Aleksandar Vučić. Kaže i da će penzije od januara da budu veće za minimum 18 odsto, kao i da će se povećati zarade u javnom sektoru.

Namirnice su poslednjih meseci sve skuplje, pa je na jugu prosečna plata nedovoljna i za minimalnu potrošačku korpu.

Južnjacima koji primaju minimalac, kako su ranije upozoravali iz Sindikata “Sloga”, prete >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ozbiljna nemaština i glad. Prosečne plate u skoro svim opštinama na jugu zemlje tradicionalno su manje od republičkog proseka.

Međutim, stižu nove najave povećanja plata i penzija od predsednika - Vučić kaže da će minimalac da bude veći za 12, 13, možda i 14 odsto, a da će prosečna zarada u Srbiji da bude 710 evra u martu naredne godine.

Hoćemo da na ozbiljan način značajno povećamo minimalac, ali da to ide na teret države, a ne poslodavca. Za to nam treba 300 miliona evra i to ćemo mi da keširamo, kao država. Za poslodavce, videćemo kako, da li povećanje neoporezivog dela dohotka, plus deo doprinosa, a pokušaćemo da spustimo sve poreze i doprinose na zaradu, na nivo 60,2 odsto - navodi Vučić, a prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, ako MMF odobri, penzije bi trebalo da porastu u dva navrata, u oktobru i novembru, pa da do januara budu veće za najmanje 18 odsto.

Sada smo u najpovoljnijoj poziciji, spustili smo nivo penzija na 9,1-9,2 udela u BDP i velika je vest da će penzioneri imati najveće povećanje penzija u ne znam koliko godina i decenija, suštinski i realno - kaže predsednik.

Očekuje i dvocifreno povećanje plata u javnom sektoru, a građanima poručuje da plaćaju porez i da će država biti nemilosrdna kada je reč o tome.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sindikat Sloga: Povećanje penzija i plata Vučićeva marketinška manipulacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2022

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su danas da je obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će penzije do 1. januara 2023. godine u dva navrata biti povećane za 18,2 odsto, još jedna marketinška manipulacija pred moguće ponavljanje beogradskih izbora, ali i ozbiljno kršenje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.