„Vrtka“ stigla do Novog Meksika

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Vrtka“ stigla do Novog Meksika

BELA PALANKA – Nakon predstavljanja na “Big masteru“ u Beogradu i na Sajmu Etno hrane belopalanačka paprika „vrtka“ stigla je i do Novog Meksika.

Marsela Alvares i Vik Jensen su posetili Sajam Etno hrane u Beogradu prošle godine gde su probali vrtku i banicu i bili su oduševljeni ukusom i paprikom koju su tada prvi put probali, saopštila je Turistička organizacija Bele Palanke.

Marsela je šampion u jedenju ljutih papričica na orginalnom “Balkan čili festivalu“. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Ona je za vreme boravka u Americi pripremala tradicionalno srpsko jelo koristeći „vrtke“ iz Bele Palanke , a po receptu koji joj je Lepi Brka pokazao.

Vik Jansen i Marsela Alvares su obećali da će obavezno doći na manifestaciji „Dani banice 2014“ u Belu Palanku. Mnogi su zainteresovani za uzgoj ovih paprika u Novom Meksiku,kažu u Tuirističkoj organizaciji.

Jedna od stvari koje organizatori “Balkan čili festivala“ žele da postignu je nastavak međunarodne saradnje među ljubiteljima paprike kao i ostvarivanje poslovne saradnje između Bele Palanke i Novog Meksika.

(kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.