Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2022, 19:30

Vrežinski most biće srušen, drugi neće biti gradjen

NIŠ

       Mnoge Nišlije se intersuju šta se događa sa mostom na Nišavi kod vojnog bazena a koji spaja Niš sa naseljem Donja Vrežina. Most je zatvoren za saobraćaj već duži vremenski period jer je nesiguran za korišćenje. Pojedini građani zanemaruju tu činjenicu i most koriste bilo kao pešači bilo da preko prolaze biciklama. Upravo zbog sigurnosti građana postavlja se i pitanje šta se dešava sa mostom te da li će most i kada biti porušen i da li će se na tom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << potezu graditi novi.

     Od rušenja mosta na Nišavi kod vojnog bazena u niškom naselju Donja Vrežina nije se odustalo, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski odgovarajući na pitanja sugrađana tokom gostovanja u jutarnjem programu  Belami televizije.

    „Most će biti srušen, ali se čeka izmeštanje svih instalacija koje prolaze ispod njega. Mi smo u budžetu za 2021. i 2022. godinu imali sredstva za rušenje, ali to nije učinjeno jer  najpre  moraju da se izmeste što je „ugrađeno“ u samom mostu, počev od instalacija, voda, struja, kanalizacija. Sve to mora prvo da se izmesti da bi se most srušio”, kazala je Sotirovski.

    Prema njenim rečima, postojeći most će “otići u istoriju” jer više nije bezbedan, a prema studiji koju su uradili saobraćajni stručnjaci drugog mosta na tom mestu neće biti.

   „Studija je pokazala da je nebezbedno graditi most na tom potezu jer u vreme kada Nišava nadođe, svako usporavanjenjenog toga je opasnost za poplavu, a na taj način se ugrožava stanovništvo ali i izvorište vode“, kazala je gradonačelnica Niša.

    Most kod bazena u Donjoj Vrežini zatvoren je za saobraćaj automobila u martu 2018. godine, a pešaci i motociklisti ga i od tada nesmetano koriste uprkos velikom ulegnuću kolovoza.

    Grad je prvobitno imao nameru da most bude sačuvan i 2019. godine Direkcija za izgradnju grada Niša raspisala je tender za sanaciju, medjutim nije bilo firmi zainteresovanih za taj posao.

    Nakon toga je gradonačelnica Sotirovski najavila rušenje, ali pošto most nije srušen bezmalo četiri godine od zatvaranja, gradjani su se ponadali da će biti makar sačuvan, ako ne obnovljen, jer predstavlja najkaraću vezu izmedju ostatka grada sa leve obale Nišave i bazena u Donjoj Vrežini. Opet sa druge strane većina njih se plaši da uopšte koristi most jer nije bezbedan.

4

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.