Vranjanci nezainteresovani za javnu raspravu o budžetu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2022, 19:41

Vranjanci nezainteresovani za javnu raspravu o budžetu

Iako je javna rasprava o budžetu bila prilika da se čuju mišljenja i predlozi građana na šta treba potrošiti novac iz gradske kase sledeće godine, a na to su mogli da utiču i popunjavanjem onlajn upitnika, sugestija Vranjanaca skoro da nije ni bilo. Kao i na prethodnim, građane su i na ovoj javnoj raspravi najviše interesovale pogodnosti za borce.

Predlozi, komentari i sugestije građana koji bi trebalo da budu razmatrani pa da se na osnovu njih Nacrt odluke o budžetu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za 2023. godinu koriguje i dopuni, izostali su na javnoj raspravi kojoj je prisustvovalo samo nekoliko ljudi.

Interesovanje za diskusiju su pokazali samo borci koji su i na prethodnoj javnoj raspravi pokrenuli pitanje uvođenja pogodnosti i popusta na komunalne usluge, besplatnu vožnju u javnom prevozu, besplatno parkiranje i udžbenike za decu pa se, umesto diskusije o budžetu, rasprava svela na upoznavanje sa planovima nadležnih za sledeću godinu.

Prema rečima većnika Bojana Kostića, budžet za narednu godinu je planiran na 3,1 milijardu dinara.

Zbog celokupne ekonomske situacije u sledećoj godini moramo oprezno ulaziti u nove obaveze, a prioritet će biti završetak započetih kapitalnih projekata - rekao je Kostić.

Neki od važnijih koje je Kostić izdvojio su završetak vrtića u naselju Raška, inače kapitalni projekat iz 2021. godine, a zatim i ove godine, zbog koje se Grad zadužio već dva puta, rekonstrukcija Kosovske ulice - još jedan važan i nikad realizovan projekat komunalnog programa svake godine - već godinama i izgradnja vodovodne mreže ka selima Neradovac i Moštanica.

Između ostalog, deo ovogodišnjeg zaduživanja Grada u iznosu od 52 milona odnosio se i na izgradnju vodovodne mreže u Neradovcu, koja je nerešiv problem svih gradskih vlasti već deceniju unazad.

Lokalna samouprava planira da u narednoj godini otkupi i zgradu vrtića “Zvončica”, rekonstrukciju i energetsku sanaciju vrtića “Pčelica”, izgradnju dečijih igrališta u gradu, sanaciju ulica i da završi Baba Zlatinu ulicu, čija je rekonstrukcija neslavno počela.

Takođe, jedan od veoma važnih kapitalnih projekata koji treba da se realizuje u 2023. godini, u saradnji sa JP Putevi Srbije je rekonstrukcija Ulica Partizanski put, čime će saobraćajna infrastruktura na teritoriji grada Vranja biti značajno unapređena - najavio je Kostić.

Inače, i sledeće godine će se, ako odbornička većina usvoji, raditi rekonstrukcija Doma zdravlja i Opšte bolnice i projekat “Čista Srbija”, koji su već započeti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.