Vrana koja leti... na leđima orla

Izvor: KMnovine.com, 08.Jul.2015, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrana koja leti... na leđima orla

Nedavno je ceo svet mogao da vidi fotografiju veverice koja je sa drveta neplaniralo pala na pticu a fotograf je okinuo u pravom trenutku i sam iznenađen prizorom. Sada je nešto slično uspeo da zabeleži drugi fotograf.





Fotograf Fu Čen, čija je specijalnost fotografisanje ptica, živi u Kaliforniji. Poznajući ptice Čen kaže da su "vrane poznate po agresivnom uznemiravanju drugih grabljivica, mnogo većih od njih posebno kada ih primete >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << na svojoj teritoriji i one se tada povlače bez mnogo ''frke''.

Ipak, na fotografijama koje je zabeležio, ne izgleda da se vrana ponaša agresivno prema orlu kome je tako blizu prišla ''niti se čini da njemu smeta njeno prisustvo i upad na njegov lični prostor. Još čudnije je to što je vrana napravila kratak predah na njegovim leđima kao da je htela da se zabavi vožnjom a orao se ponaša kao da je njegova obaveza da to prihvati".

































Izvor: 121kliks.kom    ::   © 2015   ::    Molimo za navođenje izvora

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.