Vozači električnih trotineta moraće da registruju svoje vozilo

Izvor: JužneVesti.com, 06.Mar.2024, 16:04

Vozači električnih trotineta moraće da registruju svoje vozilo

Vozači lakih električnih vozila, trotineta i bicikala, imaju rok da do 15. juna registruju svoja vozila, inače neće moći da učestvuju u saobraćaju. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, od 5. aprila moći će da predaju zahtev za registraciju.

Zahtev se podnosi Agenciji za bezbednost saobraćaja, koja vrši i prijem i obradu zahteva, a od dokumenata je potrebna tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, fotokopija ili očitana lična karta, popunjena i potpisana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izjava i dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice.

Agencija će raditi i izdavanje i postavljanje nalepnica.

Nalepnica se postavlja na lako uočljivo mesto, u gornjem delu nepomičnog stuba upravljača lakog električnog vozila, u zavisnosti od konstrukcije upravljača, nakon čega se fotografišu vozilo i mesto na kome je postavljena nalepnica - stoji u pravilniku.

U slučaju oštećenja ili uništenja nalepnice, kako navode, na zahtev se može izdati nova nalepnica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.