Vozač UKC-a privatnim automobilom Perišića vozio njega i njegovu suprugu van zemlje

Izvor: JužneVesti.com, 14.Dec.2023, 11:04

Vozač UKC-a privatnim automobilom Perišića vozio njega i njegovu suprugu van zemlje

U dva navrata početkom godine, prilikom izlaska, odnosno ulaska u zemlju u privatnom vozilu direktora UKC-a Zorana Perišića, zajedno sa njim, bila je i njegova supruga Jelena, dok je za volanom bio vozač Univerzitetsog kliničkog centra D. N. i to u radnim danima, koji su upisani kao službeno putovanje. Da li za takvo službeno putovanje postoje putni nalozi, ali i povod - iz UKC-a ćute.

Prema izvodu sa graničnog prelaza Sremska Rača, koji je redakciji Južnih vesti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dostavio izvor uz molbu da ostane anoniman, prvog februara, odnosno 3. marta ove godine preko granice sa Bosnom i Hercegovinom, direktora UKC-a Zorana Perišića i njegovu suprugu Jelenu Perišić, inače glavnu sestru Klinike za kardiologiju, "rendž roverom" Perišića upravljao je vozač zaposlen u UKC.

Konkretno, 1. februara u 10:54 prošli su svo troje, a ponovni ulazak u Srbiju beleži se istog dana u 14:31, dok je 3. marta u direktorovom "rendž roveru" bio je samo vozač D. N. i Perišićeva supruga Jelena.

On je lični Perišićev vozač, zaposlen u UKC, koji vozi njegovu porodicu, radnim danom, njihovim privatnim vozilom, van zemlje. Nema putni nalog, a vodi se da radi. Primio je punu platu za februar i mart, a izgleda i stimulaciju - tvrdi izvor Južnih vesti.

U pomenutim datumima D. N. vodio se kao da je na službenom putovanju, međutim, da li je tako i koji je povod tog službenog putovanja na koje su privatnim automobilom bili direktor Perišić i njegova supruga, iz UKC-a nisu odgovorili.

Ako je reč o zaista službenom putovanju, kakvo je to službeno putovanje direktora Perišića koji inače nema ovlašćenja da zastupa UKC van zemlje, to radi ministar zdravlja, a ako je neki sastanak, opet ne idu direktori kliničkih centara, već ministarka. Ti ljudi imaju ovlašćenja - objašnjava izvor.

Ipak, šta je tačno po sredi i da li za sve putnike tih dana postoje putni nalozi, iz UKC-a nisu želeli da odgovore.

Da je D. N. navodno povlašćen od strane Perišića, kako tvrdi izvor, ide u prilog i to što se u skoro svim mesecima ove godine vodi da radi gotovo svaki državni praznik čime dostiže zakonski maksimum plate sa dodacima, odnosno 32 sata prekovremeno.

Napominje i da tu nije kraj, naime vozačeva supruga A. N, avanzovala je 2022. godine u jednoj službi UKC-a i dobila stalni radni odnos, što izvor povezuje sa odanošću Perišiću, a sve je opravdano, kako piše u aneksu ugovora u koji je redakcija imala uvid, potrebom za prekvalifikaciju zbog povećanog obima posla u tom sektoru.

Direktor KC-a i ranije je imao "poseban odnos" sa vozačima, a njegovom šuraku produžen je pritvor i četvrti put, potvrdili su iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Vozaču Univerzitetskog kliničkog centra Niš, uhapšenom i osumnjičenom za proizvodnju marihuane i udruživanje u kriminalnu grupu, opet je produžen pritvor. Reč je o šuraku direktora UKC-a Zorana Perišića koji je sa vozačem D. S. potpisao aneks ugovora mesec dana pre hapšenja po kojem je ovaj radnik "napredovao". Iz Agencije za sprečavanje korupcije nisu objasnili da li u ovom slučaju ima elemenata sukoba interesa.

Nešto više od mesec dana pre hapšenja D. S. je kao automehaničar po obrazovanju potpisao aneks ugovora sa zetom Zoranom Perišićem i od "običnog" vozača niškog Kliničkog postao je vozač saniteta, zadužen za hitan ili medicinski opravdan transport pacijenata, kao i unošenje i iznošenje nepokretnih.

Od 11. jula kada je uhapšen u svojoj kući gde je skoro godinu dana "radila" laboratorija za uzgoj marihuane, vozač niškog Univerzitetskog kliničkog centra je u pritvoru. Produžen mu je i četvrti put, a iz Višeg javnog tužilaštva navode da može da traje do 8. januara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.