Volonteri iz Evrope stazom spojili Kamenički vis i Cerjanku

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri iz Evrope stazom spojili Kamenički vis i Cerjanku

Od petka 8. jula biće otvorena kružna turistička staza “Prsten Kalafata” duga 14 kilometara od Kameničkog visa ka Cerjanskoj pećini, koja će turistima omogućiti da uživaju u prirodnim lepotama koje ovaj predeo pruža.

Šumsku stazu napravili su volonteri iz 12 evropskih zemalja u okviru međunarodnog kampa “Kamenički vis 1” koji realizuje udruženje "Kamenica". Staza povezuje Kamenički vis sa Cerjanskom pećinom zatvarajući na taj način jednu kružnu trasu. Međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << volonteri će biti domaćini događaja.

Otvaranje će biti simbolično obavljeno otkrivanjem info table sa mapom kružne trase u kampu na izletištu Kamenički vis, nakog čega je u planu šetnja do Cerjanske pećine, kaže organizator Dejan Mitić.

Ideja kojom smo se vodili jeste da na ovom potezu ima mnogo staza koje vode do izvora, manastira i želeli smo da pokažemo turistima da nije uvek potreban novac kako bi se videlo nešto - istakao je on.

Sređivanje trase trajalo je 2 nedelje, a turisti koji posete Kamenički vis sada imaju još jednu mogućnost za šetnju kroz prijatne šumske predele.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren Prsten kalafata na Kameničkom visu

Izvor: RTS, 08.Jul.2016, 15:19

. Na izletištu Kamenički vis kod Niša otvorena je kružna turistička staza "Prsten kalafata" duga 14 kilometara.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.