Voda u Pirotu i dalje nije za piće - preporuka Zavoda za javno zdravlje

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jun.2023, 18:46

Voda u Pirotu i dalje nije za piće - preporuka Zavoda za javno zdravlje

Dok se čekaju rezultati analiza uzoraka uzetih sa izvorišta Krupac iz kog se snabdeva deo Pirota iz Zavoda za javno zdravlje Pirot apeluju da se voda i dalje ne pije. Cisterne sa pijaćom vodom biće parkirane na kružnom toku Mali Most.

Nakon obilnih padavina koje su prouzrokovale zamućenje vode na izvorštitu sa koga se snabdeva tijabarski deo grada, prema rečima građana, primećeno je da je voda mutna od nedelje uveče.

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da voda iz gradskog vodovodnog sistema preventivno ne preporučuje za piće, dok ne stignu zvanični rezultati.

Cisterne sa pijaćom vodom biće parkirane na kružnom toku Mali Most i preko puta glavne pošte u Ulici Srpskih vladara - rekao je Nikolić.

Podsetimo, Iz pirotskog Vodovoda su ranije saopštili da se zbog zamućenja izvorišta i u selima Belo Polje i Gradište voda ne preporučuje za piće.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.