Voda poskupela i u Vlasotincu, novčana pomoć za đake prvake i protivgradne strelce

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2022, 13:08

Voda poskupela i u Vlasotincu, novčana pomoć za đake prvake i protivgradne strelce

Umesto dosadašnjih 57 dinara, Vlasotinčani će od 1. oktobra metra kubni vode plaćati 79,83 dinara, odluka je koju su usvojili odbornici lokalnog parlamenta. Takođe, oni su prihvatili i predlog rebalnsa budžeta, iz koga će svi roditelji čija su deca krenula u prvi razred dobiti po 10.000 dinara, dok će protivgradni strelci dobiti novčane nagrade u iznosu od 75.000 dinara.

Iako poslednjih godina imaju velike probleme sa vodosnabdevanjem, to skupštinskoj većini vlasotinačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << parlamenta nije smetalo da prihvate predlog Vodovoda - da voda bude skuplja za 22 dinara. Muke sa vodom inspirisale su i repera Big Benz-a, koji na lokalnom dijalektu kroz rime ukazao na taj problem. Voda skuplja za 22 dinara; foto. Agencija Publika;

Voda iz iz sistema JKP Vodovod skuplja je za 22 dinara po metru kubnom, te će kubik vode za domaćinstva od oktobarskog računa iznositi 79,83 dinara, a za pravna lica 135,24 dinara - piše u odluci.

Osim poskupljenja vode, odbornici su usvojili i rebalans budžeta, koji će kako se navodi, biti uvećan, s obzirom na to da će svi roditlji čija su deca 1. septembra pošla u prvi razred dobiti pomoć od 10.000 dinara. Rebalans budžeta zbog pomoći prvacima; foto: Opština Vlasotince

Ova podrška postaće tradicionalna, a iznos će utvrđivati Opštinsko veće svake godine posebno – rekao je predsednik Opštine Bratislav Petrović.

Pomoć, i to od 75.000 dinara, dobiće i protivgradni strelci, a na sednici završenoj kasno sinoć ponovo su usvojeni i predlozi da javna preduzeća Vodovod i Komunalac opet budu subvencionisana.

Podsetimo, na jučerašnjoj sednici vlasotinačke Skupštine odbronici su za novog direkora Komunalca izglasali Zorana Jovića, nekdašnjeg rukovodioca JKP Grdelica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Voda poskupljuje u Vlasotincu 22 dinara

Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2022, 00:28

VLASOTINCE..Glasovima većine odobornika voda iz sistema JKP ,,Vodovod” skuplja je za 22 dinarapo metru kubnom, tako da će građani na već oktobarskim računima imati cenu vode od 79,83 dinara, dok će pravni subjekti vodu..plaćati 135,24 dinara...I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.