Voda i komunalne usluge poskupljuju za 10 odsto

Izvor: JužneVesti.com, 09.Apr.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda i komunalne usluge poskupljuju za 10 odsto

Leskovčani će ubuduće vodu, komunalne usluge i iznošenje smeća plaćati skuplje u proseku za 10 odsto, odlučili su gradski većnici.

Poskupljenje vode lokalna vlast pravda obavezama koje javno komunalno preduzeće „Vodovod“ ima prema nemačkoj KFW banci od koje je podiglo kredit za rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu, dok su cene komunalnih usluga i odnošenja smeća, prema objašnjenju, povišene "u skladu sa kalkulacijom cena koštanja usluga sačinjenih na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osnovu stvarnih troškova".

Korekcijom cena za prikupljanje i iznošenje smeća za prosečno tročlano domaćinstvo u Leskovcu iznosilo bi 270 dinara na mesečnom nivou, što po podacima o kretanju cena u opštinama i gradovima u neposrednom okruženju, predstavlja jedne od najnižih cena - ističe se u obrazloženju Predloga rešenja o davanju saglasnosti „Porr - Werner & Weberu“ na Odluku o povećanju komunalnih usluga prikupljanja, iznošenja i deponovanja smeća.

Iznošenje smeća poskupelo je na 67,76 dinara za domaćinstva, kao i za ostale kategorije u proseku za 9,2 odsto.

Sve navedene cene izražene su sa PDV-om.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Komunalni računi skuplji za 10 posto

Izvor: juGmedia, 09.Apr.2015

LESKOVAC – Gradski većnici izglasali su danas odluke po kojima će Leskovčani plaćati veće račune za vodu, iznošenje smeća i grobljanske usluge u proseku od 7 do 10 posto. U pisanom obrazloženju navodi se da voda poskupljuje 10 posto po kubiku jer JP Vodovod ima obaveze prema nemačkoj KFW...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.