Vlasotinčaninu nagrada na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Solinu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Nov.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinčaninu nagrada na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Solinu

Među ovogodišnjim laureatima na 22. Međunarodnom festivalu turističkog filma u hrvatskom Solinu našao se i Nebojša Ilić Ilke iz Vlasotinca. Njegov već nagrađivani film Vlasotince u srcu, prema oceni žirija, ima najbolji scenario. Ilić za Južne vesti kaže da je ponosan jer filmom govori o toleranciji i pomirenju balkanskih naroda.

Na festivalu dokumentarnih, turističkih, kulturoloških i ekoloških filmova i spotova za nagrade se takmičilo 169 filmova >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz 57 zemalja sveta.

Radove su ocenjivali Šime Strikoman, filmski snimatelj i umetnički fotograf i Miroslav Mahečić, televizijski i filmski stvaralac, a film Vlasotince u srcu nagrađen je za najbolji scenario.

Film Vlasotince u srcu ima najbolje ispričanu priču zbog čega dobija nagradu za najbolji scenario - navodi se u odluci.

Vlasotinčanin napisao najbolji scenario, foto: Sanjin Badurina Ovaj dokumentarac govori o turističkim potencijalima i istoriji Vlasotinca, a Ilić za Južne vesti kaže da je ponosan jer su na Festivalu prepoznali njegovu priču o toleranciji i pomirenju.

Više od 10 godina učestvujem na ovom Festivalu, a sada sam dobio nagradu za autorsko delo. Ponosan sam jer je neko prepoznao kvalitet ovog filma, ali i ideju o pomirljivosti i toleranciji - kaže Ilić.

Film je već nagrađivan, a najbolji je bio u kategoriji autorskog filma na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Zlatna buklija”.

Podsetimo, Ilić je već osvajao priznanja u Solinu - nagradu za najbolji autorski film za Kamen drevnog snevača 2, kao i specijalna priznanja za filmove Put jedne niti, Put u Italiju, Postood, Nebeska igra i Kristijan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.