Vlasotinčanin juniorski prvak Evrope u bacanju kugle i diska

Izvor: JUGpress.com, 11.Jul.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinčanin juniorski prvak Evrope u bacanju kugle i diska

VLASOTINCE

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović primio je danas  atletičara Bogdana Zdravkovića, junirskog prvaka Srbije u bacanju kugle i diska i reprezentativca atletske reprezentacije Srbije u kategoriji mlađih junira.

Zdravković je pre desetak dana osvojio srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Ovaj mladi atletičar sutra putuje u Gruziju gde će od 14. do 18 jula predstavljati Srbiju na Evropskom atletskom prvenstvu za mlađe juniore (do 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << godina).

Todorović rekao je da će sve sportove, sportiste I njihove uspehe lokalna samouprava uvek podržavati u skladu sa Zakonom o sportu i mogućnostima opštine.

”Na nama je da se borimo da stvaramo što bolje uslove za sve sportiste. Trudićemo se da u narednom periodu realizujemo projekte vezane za ovu oblast I konkurišemo kako kod fonda IPA, tako I kod drugih donatora i ministarstava“,  rekao je Todorović.

”Nadam se da ću dobro predstavljati svoj grad I zemlju iz koje dolazim. Za mene je čast nositi dres reprezentacije Srbije“, rekao je Zdravković.

Prijemu su prisustvovali I Bogdanov trener Miloš Mitov  i predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović.

“Iza Bogdana stoji veliki rad. Najveći njegov uspeh za sada je učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Gruziji.On je spreman I nadamo se dobrom rezultatu „, rekao je Bogdanov trener Miloš Mitov.

Predsednik Sportskog saveza Milan Jović je ocenio da postignuti rezultati „ne čude“ jer u vlasotinačkom atletskom klubu rade sjajni pedagozi I sportski stručnjaci.

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.