Vlasotinčanin izlaže slike inspirisane rodnim krajem

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2018, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinčanin izlaže slike inspirisane rodnim krajem

Mladi vlasotinački umetnik Aleksandar Spasić svoje radove inspirisane rodnim gradom predstaviće publici na izložbi koja će biti otvorena u petak, 14. decembra u 12 sati u galeriji Kulturnog centra u Vlasotincu.

Ovaj 26-godišnji umetnik, stvarajući svoja dela, kažu organizatori, kombinuje tradicionalne slikarske tehnike i teksturu specifičnih materijala sa uljanim i akrilnim bojama. U njegovom radu preovladavaju pejzaži, foto: B. A.

U njegovim radovima primećuje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se snažna slikarska energija koja kroz stvaralački način pulsira i vibrira. Odlika njegovih radova su uravnotežena kompozicija, naglašene forme, harmonija boja i njihovih tonova - kažu organizatori.

Spasić je diplomirao na Visokoj strukovnoj školi za tekstil i dizajn u Leskovcu i do sada je imao 4 samostalne izložbe. Učestvovao je i na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i kolonijama.

Ove godine dobitnik je prve nagrade leskovačkog Oktobarskog likovnog salona, a 2015. godine bio je sveukupni pobednik Svetosavskog likovnog salona u Vučju.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.