Izvor: JUGpress.com, 23.Apr.2023, 16:55

Vlasotinčani ,,zavrnuli rukave”

VLASOTINCE

Vlasotinčani su obeležili Dan planete Zemlje velikom akcijom čišćenja pod sloganom ,,Zavrni rukave”, koja je organizovana istovremeno na 153 lokacija u Srbiji.

Vlasotince je takođe imalo svoje prijavljene lokacije za čišćenje koje su uglavnom bile usmerene na tok reke Vlasine u užem centru grada.

Na poziv Turističke organizacije opštine Vlasotince koja je bila organizator ove akcije javila su se udruženja, ustanove, škole, klubovi i pojedinci. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Tu je bilo udruženja Sevap, Mladi Vlasotinca, Bitka za Vlasinu, škola sporta Vlasotince, radnici Kulturnog centra, udruženje Srce Vlasina, JKP Komunalac, učenici osnovne škole Siniša Janić, Gimnazije i Tehničke škole.

Posebno je važno što je među učesnicima akcije bio veliki broj dece, jer od malih nogu treba da ih učimo da čuvaju životnu sredinu. To je upravo i cilj ove akcije, podizanje svesti o očuvanju životne sredine .Svi oni podelili su se lokacijama i zajedno čistili određene delove Vlasotinca informisala nas je o ovoj akciji Olivera Cvetković ispred TO Vlasotinca.

JUGpress: U kojim delovima grada je sprovedena ova akcija ?

O.Cvetković: – Čišćen je potez od glavne autobuske stanice, donji park, kej, obala između dva mosta, dečiji parkići, korito reke uz šetalište, Maričkino, Staro groblje, staza zdravlja i Čarobna dolina. Dan je bio prelep kao stvoren za boravak u prirodi a pritom smo uradili nešto lepo za naš grad i poslali poruku da želimo da nam Vlasotince bude čisto.

JUGpress: Ko je pomogao nesumljivo ovu dobru akciju čišćena svoje varoši ?

O.Cvetković: – Ovu našu akciju je podržala opština Vlasotince i JKP Komunalac koji su za sve učesnike obezbedili vodu, kese i rukavice rekla nam je Olivera Cvetković. (kraj)VS/LJSI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.