Vlasotinčani organizuju jubilarni Mart na Moriču

Izvor: juGmedia, 22.Mar.2018, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinčani organizuju jubilarni Mart na Moriču

Jubilarna deseta planinarska akcija „Mart na Moriču“ počinje ove godine okupljanjem planinara iz zemlje i inostranstva na platou ispred zgrade opštine u Vlasotincu, 25. marta u 8 sati, a sat kasnije je polazaka na stazu dugu 12 kilometara.

Akcija se odvija u organizaciji Planinarskog društva Morič, uz podršku Turističke organizacije opštine Vlasotince, a prema rečima v.d. direkotra Nataše Đokić Živković, broj posetilaca kako iz zemlje tako i iz inostranstva se iz godine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u godinu uvećava.

Staza je srednje teška, sa visinskom razlikom pri usponu i spustu 300 metara – kolski put i staza kroz šumu, ocedita na pojedinim delovima ima blata. Prvi deo staze je uz nagib oko 7 kilometara, a potom niz nagib oko 4kilometara.

Poslednji kilometar je uspon do planinske kuće u Kopilancima. Dolazak na cilj je od 13 do 15 časova. Pešačka tura ide linijom: Srednjoridci- Jastrebac- Gorunje (prvo skretanje za Morič)-Morič-Zdravkovci- Karakaši do mahale Kopilanci.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U NEDELJU 3. MEĐUNARODNI PREKOGRANIČNI ULTRAMARATON OSIJEK-APATIN

Izvor: Radio Dunav, 23.Mar.2018, 08:18

Ostalo je još dva dana do starta 3. Međunarodnog prekograničnog ultramaratona Osijek-Apatin, koji će biti održan u nedelju 25.03.2018. godine. Do sada je za učešće u takmičarskom delu manifestacije pristiglo blizu 150 prijava takmičara iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Rusije i Srbije.. Dužina...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.