Izvor: JUGpress.com, 20.Feb.2021, 21:40

Vlasotinački gimnazijalci u humanitarnoj akciji “Za Anastasijin prvi korak”

VLASOTINCE

Učenici Gimnazije “Stevan Jakovljević” uz pomoć i na inicijativu profesorke Biljane Pipović u petak, 19. februara organizovali su humanitarni bazar ,,Za Anastasijin prvi korak” na platou ispred zgrade Opštine Vlasotince. Na bazaru su se našli raznovrsni kreativni radovi gimnazijalaca – čestitke, fotografije, slike. .. Na zadovoljstvo svih, svi izloženi radovi su prodati! Sva prikupljena novčana sredstva biće uplaćena kao pomoć za lečenje petogodišnje Anastasije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Spasić iz Vlasotinca.

Bazar su organizovali Učenički parlament škole i učenici prvog razreda koji pohađaju izborni predmet jezik, mediji i kulturu, i uz veliku pomoć uprave škole. Za sada je prikupljeno 32 000 dinara, ali akcija još uvek traje. Motivisani ovim uspešnim bazarom, naši učenici su zakazali još jedno okupljanje 8.marta kada će ponuda biti još bogatija – upoznaje nas sa humanitarnom akcijom učenika vlasotinačke gimnazije, profesorka Biljana Pipović, koja već godinama uspešno sa svojim učenicima sprovodi akcije humanitarnog karaktera.

Da li nam možete reći koje zdravstvene probleme ima mala Anastasija ?Anastasija je rođena kao zdrava devojčica, iako je rođena na samom početku devetog meseca trudnoće, sa malom kilažom, od svega 1,85 kg. Roditelji su primetili blago nenapredovanje u njenom fizičkom razvoju, kada ni posle šestog meseca Anastasija nije mogla da sedi, niti da se podiže na rukice. Kasnije nije mogla ni da puzi na kolenima.

Nakon bezbroj pregleda, konsultacija i neizvesnosti, Anastasiji je potvrđena dijagnoza statičke kvadriplegične cerebralne paralize. Od tada do danas, mala Anastasija nije napravila svoje prve korake. Redovno posećuje klinike, banje i specijaliste nadajući se da će medicina pomoći njeno normalno odrastanje.

Šta je sve potrebno za lečenje Anastasije ?Anastasiji su neophodna sredstva za dalje fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, banjska lečenja, ortopedska pomagala, kao i sredstva za rad sa psihologom i neurologom.

Koliko imamo informacije učenici vaše gimnazije su uvek solidarni i spremni da učestvuju i organizuju humanitarne akcije ?Sa ponosom ističem da su ovu akciju podržali svi učenici i svako na svoj način dali doprinos da ova akcija bude tako uspešna. Naši gimnazijalci su stalno prisutni u javnom životi grada, ne samo da ulepšaju, razvesele, zabave već i da pomognu i podstaknu druge na akciju – veli profesorka Biljana Pipović.

Ispred Učeničkog Parlamenta vlasotinačke gimnazije, predsednica Minja Carić je kazala:Pre svega bih htela da se zahvalim svim učenicima koji su uložili svoje vreme, imali mašte i volje da naprave divne fotografije, čestitke, slike, ali i svim građanima koji su se odazvali akciji i dali svoj doprinos ,,Za Anastasijin prvi korak”. Još jednom smo pokazali humanost i spremnost da budemo odgovorni članovi zajednice. Nadam se da će prikupljeni novac biti od značaja maloj Anastasiji i njenoj porodici – ,,Za Anastasijine prve korake” možete poslati poruku tako što ukucate 940 i pošaljite na 3030.

Novčana sredstva možete uplatiti na račune:

Na ime: Anastasija Spasić – Vlasotince

Dinarski: 160-6000000823214-27

Devizni: EUR: 160600000082349460

BUDIMO HUMANI !

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.