Vlasnik restorana kod Bujanovca utajio porez, Vlasotinčanin švercovao duvan

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jun.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik restorana kod Bujanovca utajio porez, Vlasotinčanin švercovao duvan

U zajedničkoj akciji MUP-a i poreske policije, u jednoj kući i skladištu u Vlasotincu je pronađeno 105 kg rezanog duvana, a protiv vlasnika je podneta krivična prijava zbog šverca akciznih proizvoda. Krivična prijava podneta je i protiv vlasnika restorana u okolini Bujanovca zbog utaje poreza u iznosu od skoro 1,5 miliona dinara.

Kako je saopštila policija, krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv 59-godišnjeg muškarca iz Vlasotinca, zbog sumnje da je izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

On se sumnjiči da je nabavio u cilju dalje prodaje 105 kilograma rezanog duvana koji je pronađen u porodičnoj kući i improvizovanom skladištu osumnjičenog - saopštila je policija.

U istoj akciji je krivična prijava u redovnom postupku podneta i protiv odgovornog lica jednog restorana u okolini Bujanovca zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Osumnjičeni se tereti da od oktobra do decembra 2017. godine, u nameri da potpuno ili delimično izbegne plaćanje poreza, nije prijavio zakonito stečeni prihod, čime je izbegao plaćanje poreskih obaveza u ukupnom iznosu od skoro 1,5 miliona dinara - navodi se u saopštenju.

U više odvojenih akcija MUP-a i poreske policije širom Srbije uhapšeno je 27 osoba, a krivične prijave podnete su protiv 102 osobe zbog korupcije i finansijskog kriminala.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.