Vlada potpisala ugovor sa kineskom firmom za modernizaciju pruge Beograd - Niš - Preševo

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada potpisala ugovor sa kineskom firmom za modernizaciju pruge Beograd - Niš - Preševo

Prvi korak ka modernizaciji pruge na Koridoru 10 Beograd - Niš - Preševo, načinjen je potpisivanjem ugovora Vlade Srbije i kineske železničke frime CRBC o izradi studije za razvoj i izvođenje radova na toj trasi.

Generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić naglašava da je ugovorom definisano projektovanje, isporuka i izvođenje radova na određenim denoicama na pruzi Beograd - Niš - Preševo, ali i izgradnji dvokolosečne pruge.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Mi ćemo sa kineskim partnerima definisati detaljan delokrug aktivnosti, podelu konkretnih obaveza i rokove za završetak Tehničke i ekonomske studije, a vrednost realizacije projekta biće utvrđena u okviru komercijalnih ugovora koje ćemo potpisivati po fazama, za svaku pojedinačnu pružnu deonicu posebno - ističe Jevtić.

Na pruzi Beograd – Niš, dodaje Jevtić, preostale su za rekonstrukciju deonice ukupne dužine oko 200 km, a procenjena vrednost je oko 600 miliona evra. Dužina deonice Niš – Preševo je 88 km, a vrednost investicije oko 160 miliona evra.

Inače, ugovor je potpisan u Kini, gde srpska delegacija u kojoj je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, boravi na samitu "Jedan pojas, jedan put".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.