Vlada Srbije povećala prvu platu, ali još nema novog poziva

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2023, 09:59

Vlada Srbije povećala "prvu platu", ali još nema novog poziva

Vlada Srbije odlučila je da poveća mesečnu nakandu budućim učesnicima programa “Moja prva plata” pa će u novom krugu mladi sa srednjim obrazovanjem primati 28.000 dinara, a oni sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara. Ipak, još nije doneta odluka kada će biti realizovan novi program.

Izmenom i dopunom Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata” izvesno je da će učesnici programa u novom krugu zarađivati više novca, a kada će krenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << realizacija programa i dalje se ne zna.

U Uredbi o Programu podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata” (“Službeni glasnik RS”, br. 107/20, 79/21 i 92/22) u članu 4. stav 1. Broj: “25.000” zamenjuje se brojem: “28.000”, a broj: “30.000” zamenjuje se brojem: “34.000” - stoji u Uredbi.

Kako su Južne vesti ranije pisale, još nije doneta odluka o realizaciji programa "Moja prva plata“, a iz Nacionalne službe za zapošljavanje rekli su da će obaveštenje o realizaciji programa biti dostupno na sajtu NSZ i portalu “Moja prva plata”.

Odluka Vlade je prvi korak ka realizaciji novog kruga, ali na navedenim sajtovima, za sada, nema zvaničnog obaveštenja. Nakon što Nacionalna služba za zapošljavanje raspiše Javni poziv za realizaciju programa, znaće se i tačni rokovi za prijave poslodavaca, kandidata i potpisivanja ugovora.

Podsetimo, program “Moja prva plata” omogućava mladima da steknu prvo radno iskustvo i da tokom devet meseci trajanja programa zarade novac. Program se realizuje od 2020. godine, a od samog početka program su pratile brojne nepravilnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.