„Viz er“ leti od Niša do Malmea

Izvor: juGmedia, 22.Jan.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Viz er“ leti od Niša do Malmea

NIŠ – Mađarska aviokompanija „Viz er“ (Wizz Air) uvešće 25. juna liniju od Niša do Malmea u Švedskoj.

„Viz er“ će, kako je najavljeno na konferenciji za medije u niškoj Gradskoj kući, leteti do Malmea tri puta nedeljno i to utorkom, četvrtkom i subotom.

Karte za ove letove nalaze se već u prodaji i njihova trenutna cena je 2.899 dinara.

Mađarska niskobudžetna kompanija, prema ranijem dogovoru sa adrodromom „Konstantin Veliki“, od 3. jula >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << leteće iz Niša i do Bazela u Švajcarskoj.

Izvršni potpredsednik kompanije „Viz er“ Džon Stivenson je istakao da je odluka o uvođenju nove linije doneta nakon što je ustanovljeno da veliki broj putnika sleće u Beograd upravo iz Švedske.

„Argument kojim su nas gradonačelnik Niša i njegov tim dodatno motivisali za uvođenje ove linije je činjenica da u Švedskoj živi oko 320.000 Srba, i to najviše u regionu oko Malmea“, izjavio je Stivenson.

On je istakao da će sa novom linijom „Viz er“ imati sa aerodroma u Beogradu i Nišu ukupno 12 linija do sedam zemalja.

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić izjavio je ovom prilikom da će nova linija povezati naše ljude u dijaspori sa svojim porodicama u Srbiji.

„Za Niš oživljavanje aerodroma predstavlja komparativnu prednost u odnosu na druge gradove u Srbiji, ne računajući Beograd, pošto ćemo sada moći da ponudimo investitorima i avio vezu sa svetom“, rekao je dr Perišić.

On je najavio da će ovog proleća na niškom aerodromu biti montirana oprema za sletanje u uslovima smanjene vidljivosti, čime će se postići veća bezbednost putnika.

„Viz-er“ je trenutno najveća nisko-tarifna avio kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi. U 2014. godini prevezla je 15,8 miliona putnika, što predstavlja povećanje od 17 odsto u odnosu na 2013. Godinu. „Viz er“ ima 360 linija i povezuje 110 odredišta u 38 zemalja.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Viz Erom od Niša do Malmea

Izvor: 011vodič.com, 22.Jan.2015

Niskotarifna avio kompanija “Viz Er” (Wizz Air) uvešće od 25. juna redovnu liniju iz Niša do Malmea u Švedskoj sa tri leta nedeljno. To će biti druga linija “Viz era” iz NIša, pošto će kompanija od 3. jula uspostaviti i liniju do Bazela.. “Uspostavljanje redovne linije ka Malmeu je...

Nastavak na 011vodič.com...

NI: Od juna linija do Malemea

Izvor: OkRadio.rs, 23.Jan.2015, 12:49

Avio-kompanija “Viz Er” (Wizz Air) od 25. juna uvodi liniju do Malmea sa aerodrome “Konstantin veliki” u Nišu. Avioni bi od Niša do Malmea trebalo da lete tri puta nedeljno. Izvršni direktor “Viz Era” Džon Stivenson kazao je da im je gradska uprava ukazala na potrebu za letom do Švedske,...

Nastavak na OkRadio.rs...

"Da nam je Viz er cele godine..."

Izvor: B92, 23.Jan.2015

Sa cenom od tri evra po putniku, niški aerodrom "Konstantin Veliki" nastoji da probudi interesovanje avio-kompanija da koriste njegove usluge...Niški aerodrom "Konstantin Veliki", koji jedini, osim Beograda ima licencu za obavljanje međunarodnog putničkog saobraćaja, sve više postaje zanimljiv...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.