Visoka tehnička škola počela realizaciju međunarodnog projekta

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoka tehnička škola počela realizaciju međunarodnog projekta

NIŠ – Na Visokoj tehničkoj školi održan je prvi sastanak projekta „Razvoj kurikuluma u visokom obrazovanju iz oblasti upravljanja otpadom u saradnji sa privatnim i javnim sektorom“, čime je projekat zvanično i otpočeo sa radom.

„ Pokretanjem ovog projekta, želimo da unapredimo stanje u Srbiji u oblasti upravljanja otpadom. Kao način rešavanja ovog problema prepoznat je model uspostavljanja i razvijanja partnerstava između obrazovnih ustanova i privrednih subjekata. Takvim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << partnerstvom, unapređuju se nastavni sadržaji visokih škola a privreda dobija inženjere koji su spremni za rad u ovoj oblasti. Partneri iz evropskih zemalja preneće nam svoja iskustva i znanja i doprineti jačanju kapaciteta naših visokoškolskih ustanova, a studenti će dobijati najsavremenija znaja i informacije iz ove oblasti kako kroz predavanja gostujućih profesora, tako i kroz samu razmenu studenata, rekao je dr Dejan Blagojević, direktor Visoke tehnička škole iz Niša.

Projekat će trajati tri godine, a kao rezultat projekta predviđeno je akreditovanje studijskih programama iz oblasti upravljanja otpadom, unapređenje postojećih programa iz oblasti zaštite životne sredine i nabavka savremene opreme koja će omogućiti razvoj nove informatičke platforme zapraktičnu obuku I učenje iz oblasti upravljanja otpadom.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.