Video intervju: Kaplan Burović - Ko su Albanci?

Izvor: KMnovine.com, 16.Apr.2018, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video intervju: Kaplan Burović - Ko su Albanci?

Intervju akademika Kaplana Burovića koji je prešao put od priznatog autora remek-dela albanske književnosti svih vremena do najproganjanijeg Albanca jer je počeo iskreno da govori i piše o poreklu Albanaca.






"Albanci, pošto su me hvalili do neba kao njihovog književnika, misleći da sam Albanac i njihove gore list (sve dok se nije izjasnio kao Jugosloven crnogorskog porekla, dakle Crnogorac), odjednom ispada da nisam Albanac. E to je >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << njih zabolelo. Zato su ustali protiv mene instruirani direktno od albanskog Sigurimija. I danas to nastavljaju. Imamo dokumenta kojima Sigurima daje instrukcije albancima kako da pišu protiv mene, da me spuju najgorim rečnikom" kaže jedan od najprogonjenijih Albanaca od strane svog naroda. Pre svega jer je pisao istnu koja se u potpunosti suprotstavlja njihovim nacionalnim ciljevima o čemu možete čuti više u narednom intervjuu.

  POGLEDAJTE VIDEO:  📽



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.