Izvor: BujanovackiGlas.info, 07.Okt.2017, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani OVPMB traže od ZUJE da na posao u TV Bujanovac vrati njihovog člana

Veterani OVPMB traže da se Samet Iseni, bivši pripadnik ove oružane formacije, vrati na posao u TV Bujanovac čiji je većinski vlasnik Vranjanac Zoran VeličkovićBUJANOVAC, 7. oktobar 2017. (foto Presheva.com) – Udruženje bivših boraca Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) reagovalo je zbog otkaza koji je na TV Bujanovac dobio Samet Iseni, nekadašnji pripadnik ove oružane formacije.
Iseni je dobio otkaz sa obrazloženjem da su >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << prestale potrebe za njegovim angažovanjem na poslovima marketinga.
Reakciju je objavio portal na albanskom Presheva.com:
Sa dubokim ogorčenjem smo dobili vest da je bez ikakvog razloga i proizvoljno, bivši vojnik OVPMB-a Samet Iseni otpušten sa TV Bujanovac, zbog čega smo veoma zabrinuti!
Ovaj i slični slučajevi nikako ne doprinose međuetničkim odnosima u našoj opštini.
Umesto povećanja broja zaposlenih, dešava se suprotno. Zahtevamo od opštinskih organa i od direkcije RTV Bujanovac da preduzmu konkretne korake za povratak na posao Sameta Isenija“, stoji u saopštenju Udruženja bivših boraca OVPMB.
OVPMB je bila oružana formacija Albanaca na jugu Srbije koja se krajem 2000. godine sukobila sa državnim snagama bezbednosti u ovom regionu.
Sukob je okončan sredinom naredne godine uz posredovanje NATO i međunarodne zajednice.
Iseni je bio službenik TV Bujanovac, a zaposlen je pre sedam godina, kada je ovu kuću vodio Sevdail Hiseni kao kadar PDP Jonuza Muslijua.
Od pre nekoliko meseci većinski vlasnik TV Bujanovac je Zoran Veličković, koji je i vlasnik RTV Vranje.
 

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.