Izvor: JUGpress.com, 02.Jul.2023, 13:17

Vespa nije samo vožnja dvotočkaša, to je stil života

NIŠ

 Međunarodni vespa skup deveti po redu održan je u Nišu. Vožnja vespe je stil života, kažu svi vespaši koji su i ove godine tigli iz nekoliko zemalja u regonu.

     „Ovo je jedna lepa manifestacija koja se deveti put po redu održava u Nišu i kao takva ušla je u kalendar gradskih dešavanja. Nišlije očekuju da poslednjge vikenda u junu ili prvog vikenda u julu, što je sada slučaj, vide kolonu vespi na ulicama grada. Sama manifestacija je oplemenila turističku >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ponudu, dovela je nove ljude u naš grad koji se u Niš vraćaju i drugim povodom a dolaze i porodično, a svi postoju kako naši, tako i prijatelji grada“, kaže  Dragan Andrejević, predsednik Vespa kluba Naissus.

      A na ovogodišnjem Vespa skupu pored vespaša iz Niša tu su i gosti iz regiona. Kažu da im nije teško da pređu kilometre vožnje da bi učestvovali na ovoj manifestaciji, sreli se sa prijateljima i posetili Niš. Neki od njih stihli su čak iz Splita. Među njima je i Ivica  Sardelić.

  „Prvi put sam u Nišu ali verujem ne i zadnji. Grad je prekrasn, ljudi su divni.Kao što kažu moji prijtelji „vespa je stil života“, i one se nas ubližavaju, one su zaslužne za naše druženje i zahvaljujući njima stvaramo nova prjateljstva što je jako važno. Nije nam problem da vozimo 700 do 800 kilometara kada nas ovde očekuje ovako divna ekipa“, kaže Ivica Sardelić.

       Niški vespaši kažu da je prva vespa na ulicama Niša provozana pedesetig godina.

      „Prijatelji vespi, prijatelji našeg kluba „Naissus“ su i sada su sa nama. Stiglo nam je preko 60 gostiju. Došli su nam prijateljii iz Banja Luke, iz Crne Gore, Hrvatske. Kao i svih godina do sada i ove godine osnovni moti Vespa skupa je druženje kao i poruka „bezbedno sa stilom“ za učesnike u saobraćaju i to uvek naglašavamo. Organizovna je vožnja gradom, druženje u Proseku i razgledanje okoline“, kaže  Slavoljub Stanović, počasni predsednik Vespa kluba „Naissus“ i dodaje da „videti vespe u ovom broju na jednom mestu mora da izazove neke pozitive emocije“.

     „Na ovaj način na jedan dan promenimo atmosferu u gradu i ljudima priredimo jedan novi doživljaj“, kaže Stanković.

     Najatraktivniji deo vespa skupa svakako je  defile vespi, kada gradskikm ulicama jezde dvotočkaši.  Vozene lagano u skladu sa porukom koju nose, bezbedno sa stilom. Pažnju prolaznika privlače vespe različitih boja i tablica sa osznakama zemelja u regonu. Prolaznici zastaju dok kolona vepi prolazi. Za mnoge od njih je to sećanje na minule dane kada su i sami vozili vespe koja je obeležila period nečije mladosti. Vespa je za mnoge u jednom trenutku bila stil života. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.