Verici Kalanović plaketa povodom Dana opštine

Izvor: juGmedia, 08.Nov.2013, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verici Kalanović plaketa povodom Dana opštine

LEBANE – Svečanom sednicom u Domu kulture danas je u prisustvu velikog broja zvanica obeležen 8. novembar, Dan opštine.

Predsednik opštine Zoran Ilić podsetio je da se na ovaj dan tradicionalno „podvlači crta“, sumiraju rezultati i prave novi planovi.

„Ne možemo biti nezadovolji urađenim ali ne smemo da smatramo da smo i dovoljno uradili za opštinu. Radiće se još i bolje u narednom periodu. Zajednička budućnost je da sugrađanima vratimo nadu u sigurnost“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rekao je Ilić.

Narodnoj poslanici Verici Kalanović dodeljena je plaketa za dugogodišnju saradnju i doprinos razvoju opštine Lebane.

„Ja ne prihvatam da vama treba pomoć, već podrška i neću da prihvatim da ovaj deo Srbije živi samo od pomoći, ja pre svega verujem u vaše ljudske kapacitete jer vi možete da menjate i ljude i grad i treba da se borite za investicije, nova radna mesta i zadržavanje ljudi u ovoj opštini“, ocenila je Verica Kalanović.

Radi odavanja društvenih priznanja za posignute rezultate u radu i razvoju opštine Lebane u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, sporta, Osmonovembarske nagrade podelio je predsednik Skupštine opštine Lebane, Gojko Marjanović.

Danas su pohvaljeni Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kancelarija za održivi ekonomski razvoj nedovoljno razvijenih podrušja, Dom zdravlja Lebane-odeljenje hitne medicinske pomoći, Jp „Direkcija za planiranje i izgradnju“,  JKP „Vodovod“, OŠ „Vuk Karadžić“, III Brigada kopnene vojske sbije Niš, Jovica Nikolić- individualni poljoprivredni proizvođač iz Malog Vojlovca kao i Zoran Mitrović iz Prekopčelice.

Vuk Cvetković iz Lebana za napisanu knjigu „Stihija depresije“ dobio je novčanu nagradu u vrednosti od 15.000 dinara.

Novčanu nagradu u vrednosti od po 10.000 dinara dobili su Jelena Kocić iz Lebana za postignute rezultte na studijama prava u Nišu, prosek 9,88, Miloš Mitrović iz Prekopčelice za postignute rezultate na studijama fakulteta Bezbednoosti u Beogradu, prosek 9,86, Miloš Stevanović iz Lebana za postignute rezultate na studijama Elektronskog fakulteta u Nišu, prosek 9,77, Todor Tošić iz Bošnjaca proglašen đakom generacije srednje Poljoprivredne škole u Leskovcu-smer veterina., Aleksandra Mitrović iz Lebana učenici srednje muzičke škole u Leskovcu, za postignute rezultate na domaćim i internacionalnim festivalima u solo i izvornom pevanju, Kristina Krastić iz Lebana članica karate kluba „Rdan“ za izuzetne rezultate na takmičenjima i škola fudbala „Radan“ za učepće trojice fudbalera u kategoriji petlića u reprezentativnoj selekciji Regiona istočne srbije ( Aleksa Ivanović, Vidan stanković i dušan Dodić) i Miroslav Stošić generalni sekretar Sportskog saveza za razvoj školskog i amaterskog sporta i efikasnoj organizaciji turnira na teritoriji opštine Lebane.

Povelju za 40 godina postojanja, postignute rezultate i uspešno predstavljanje opštine Lebane u sportu dobio je Rukometni klub „Radan“ Lebane.

Prisutne je zabavio gradski hor „Justiniana Prima“.

(Kraj)ana/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.