Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2024, 20:33

Veljko Radovanović iz sela Donje Maćedonce: Hoće li neko da nam uredi put ?

MEDVEĐA

Veljko Radovanović živi u selu Donje Maćedonce, opština Medveđa. Samohrani je roditelj, živi sa sinom koji ide u treći razred srednje škole. Zbog bolesti nije u mogućnosti da bilo šta radi, a žive od socijalne pomoći.

„Tražio sam invalidsku penziju, ali kažu da još nemam godine za to. Kuća mi je trošna, nemamo vodu… Od opštine sam tražio pomoć, podnesem zahtev i na tome se završi, ne dobijam nikakav odgovor. Oni dele pakete pomoći, ali daju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << samo svojim ljudima, onima koji su uz njih.“

Veljko, bez obzira na težak život, kaže da bi mu najviše značilo da opštinsko rukovodstvo najpre uredi par kilometara puta ka selu.

„Mi smo više puta tražili da se to uredi, sredi, ali ništa nije bilo do sada. Ne tražimo asfaltiranje, neka stave i šoder, biće dobro. Ovako, čim padne kiša napravi se blato i nemoguće je da se prođe. Kod nas ima oko 200 kuća, od kojih ljudi žive u nekih 50-ak. Ostale su prazne, iselili su se ljudi, dolaze povremeno, mahom tokom leta.“ (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.